Lehetek terhes, ha együtt voltam a párommal, és rá három nappal antibiotikunot kezdtem szedni?
Gondolom, fogamzásgátlóról van szó, másképp nem lenne fontos az antibiotikum...
Elvileg lehetsz (kimaradó bogyónál is necces, ha az elmúlt 7 napban volt aktus), de kisebb rá az esély. Mármint, az antibiotikum csökkenti a hatást, de nem semlegesíti, szóval nem annyira rossz a helyzet, mint kimaradásnál.
Az esély megvan, de csekély. Főleg, hogy van három nap különbség a kettő között.
Az aktus vasárnap történt.
Szombaton vagy vasárnap kell elvileg megjönnie. Mensi után hiába tesztelek még mindenképpen negatívat mutat ugye?
1-es vagyok.
Így, hogy 3 nappal a szex után kezdted az antibiotikumot, nem tartom valószínűnek a terhességet.
De ebben a ciklusban már kiegészítő védekezés (óvszer) javasolt.
Kicsit megnyugodtam.
Tudom, hogy antibiotikum alatt kell kiegészítő védekezés, de azt nem, hogy az én esetemben is lehet esély a terhességre.
Vasárnap még fogalmam sem volt róla, szerdán majd Augmentint kell szednem.
Azért ha ez ennyire necces lenne senki nem szedne tabit, mivel nem lehet tudni, hogy szex után pár nappal kell-e antibiotikumot szedni.
Nem vagyok szakértő, de szerintem ez nem úgy működik, hogy ott maradnak a spermák és ha nem szeded be a fogamzásgátlót, akkor jól megtermékenyitenek, a peteérést magát gátolja a tabi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!