Akiknél nem jött össze fél éven belül a baba, utána mennyi idő után sikerült?
Spontán összejött végül, vagy kellett gyógyszert szedni, esetleg szükséges volt valamilyen beavatkozás?
Akinek spontán összejött később, az mit gondol, minek köszönhető a korábbi kudarc, majd a siker?
20-as vagyok...
szerintem kellett a palástfű méhfal erősítésnek...
Plusz a házfelújítással is úgy állunk, hogy látni a végét..tudják ők mikor kell jönni ;)
Nekem nyolcadik hónapra jött össze, de úgy, hogy előtte közvetlen műtöttek petefészek cisztával (tehát utána teljesen egészségessé vált a szervezetem), erre rásegítettem egy kis termékenységfokozó ezzel-azzal.
Konkrét gyógyszert nem szedtem, tehát orvos által felírt, vényköteles cuccot, vagy vény nélkül szedhetőeket.
Nálunk sokat nyomott a latba szerintem, hogy én is már nagyon akartam a gyerkőcöt, apuka meg már pláne, és a tudat, hogy várva lesz itt mindenki által, szerintem valamelyest hatott, de azért komplexen hathatott több minden, úgy gondolom.
Én rendesen fejben elterveztem, hogy mikor kellene ahhoz teherbe esnem, hogy x időben tudjak menni táppénzre (olyan volt a munkaköröm, hogy muszáj volt félidőben mennem), mikor szülnék kb. És minden úgy is lett.
De egyébként a cisztaműtétem előtt olyan 3 évvel hagytam abba a fogamzásgátló szedését, és tulajdonképpen nem védekeztünk olyan nagyon, tehát ha akart volna, jöhetett volna a baba, mégsem jött. Ez annyi, de annyi mindentől függ! Alapból, egy teljesen egészséges, termékeny korban lévő nőnek(testileg és lelkileg is!), azt mondják, minden hónapban max 25-40 % esélye van a megtermékenyülésre. szóval csak azért, mert Kis Piroska a szomszédból védekezés nélkül egyből teherbe esett az első szextől, az szimplán lehet puszta véletlen, a körülmények közjátéka, nem feltétlen jelenti azt, hogy ő pl. termékenyebb mint te.
Minimum egy (két?) év folyamatos próbálkozás után vetődik fel általában a nő / férfi / pár meddősége, utána szoktak csak alaposabban utánanézni, mi lehet a gond, hogy nem jön össze a gyermek.
Kedves Kérdező!
Nekünk már van egy kislányunk, aki rögtön sikerült (29 évesen). Januártól kezdjük a tesóprojektet (31 évesen), ma felhívtam az orvosom, hogy szedem a folsavat és el kell-e mennem Hozzá elötte, de ez nem is számít, ami fontos, hogy azt mondta, hogyha fél év alatt nem jön össze menjek el Hozzá. Mondta, hogy sokan 1-2 évet várnak, de nem kerül semmibe megnézetni a dolgokat. Csak gondoltam megosztom a tanácsot, amit kaptam:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!