Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Normális, ha a terhesség első...

Normális, ha a terhesség első heteiben fáj kicsit a hasam? Védőnő is választható? Jöhet minden tapasztalat: mik a teendők, hova kell menni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy már sok ezzel kapcsolatos kérdés volt de mind amit találtam jópár évvel ezelőttiek voltak.

Tapasztalt kismamák/anyukák segítségére lenne szükségem.

Ma van egy hete, hogy késik a menstruációm. 5 nappal ezelőtt vettem egy tesztet, másnap megcsináltam. Pozitív lett. Tegnap reggel a másikat, az is pozitív. Ma elmentem SZTK-ba időpontot kérni nőgyógyászatra, de csak 30.-ára tudtak adni. Viszont aggódom. Egyrészt a párommal biztosak szeretnénk benne lenni, hogy tényleg van-e baba. Másrészt van, hogy fáj a hasam kicsit. Talán a köldököm körül de nem tudom pontosan leírni. Nem kibirhatatlan fájdalom de nagyon aggódom. Ez normális? Másoknak is fájt?

Magánrendelésre ha nem muszáj nem mennék mert azt a pénzt inkább a babára költeném ( van megtakarított pénzem de rendes munkám még nem volt.. nem akarok mindent a páromra hagyni) de ha más megoldás nincs akkor persze nem sajnálom rá a pénzt csak legyen mimden rendben.

Holnap megpróbálok időpont nélkül bejütni hátha tudok beszélni orvossal.

Másik kérdés: védőnő

Muszáj a lakcímemhez tartozó körzeti védőnőhöz mennem? Nagyon messze fogunk tőle lakni meg amúgy sem szimpatikus az a nő. El lehet kerülni a vele való találkozást?

Bármilyen tapasztalatot szívesen olvasok. 😊👶👶👶❤

2017. aug. 15. 14:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ez butaság. A folsav a 12. hétig nagyon fontos, azt mindenképpen szedd.

Én jutavit kismama vitamint szedek, jól felszívódó folsav van benne. Még vitaminok mellett is hamar vérszegény lesz egy kismama, pláne nélküle.

Czeizel Endre kutatásai alapján azt állapította meg, hogy minimálisan lesznek nagyobb babák a magzatvédő vitamintól. Nézd meg youtube-on a magzatvédő vitaminokról szóló előadását. Ez inkább genetika kinek mekkora babája lesz, plusz anyagcsere betegségek, dohányzás, alultápláltság, toxémia, elöregedett méhlepény... befolyásolhatja a születési súlyt.

2017. aug. 15. 17:02
 12/17 anonim ***** válasza:
A folsav a velőcső zárodáshoz fontos, ami kb a 4.-6. hétig lezajlik kedves utolsó.
2017. aug. 15. 19:02
 13/17 anonim ***** válasza:

Az rendben is van, de a szervek, mint pl. a szív is a 12. hétig alakul ki, utána leginkább gyarapodás van.

A folsav a szívfejlődési rendellenességek ellen is véd és egyéb fejlődési rendellenességek ellen. Továbbá segíti a vérsejtek kifejlődését, szerepe van a sejtosztódásban, magzat optimális növekedésében.

Tudom, a tervezéstől fogva kell szedni a folsavat, én így is tettem és folsav szintet is mérettem teherbe esés előtt. Volt már vetélésem, így meg akartam tenni mindent a magzatom egészségéért.

2017. aug. 15. 20:12
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem csalódtam. Ma elmentem hátha időpont nélkül is megnéznének SZTK-ban, hogy minden rendben van-e és egyáltalán biztos-e, hogy van baba. Ahogy egyikőtök is tanácsolta.. Megnyugtatás képpen. Be is hívtak elmondtam 2-szer nekik mi a helyzet. Ameddig a doki ott faggatózott meg is vizsgálhatott volna. Aztán lekezelően elküldött, hogy majd 30.-án megtudom. Ha nem viszi az ember a pénzt ne számítson semmi emberségre.
2017. aug. 16. 13:01
 15/17 anonim ***** válasza:

4, esetleg éppen 5 hetes terhességet nem igazán lehet látni még ultrahangon.

Nyilván nem így kellett volna tálalnia a dolgot az orvosnak, de a vizsgálat felesleges lett volna. Ilyenkor még csak esetleg petezsák látszódhat, embrió meg 100%, hogy nem. Tehát a rendben van-e a baba kérdésre nem kaptál volna választ, mert semmilyen baba nincs még, csak egy mákszemnyi sejtcsomó. 6-7 hetesen lesz először szívcső pulzálás, ami jó jel, de 12 hetes ultrahang után tudnak olyasmit mondani, hogy rendben van-e.

2017. aug. 17. 04:14
 16/17 A kérdező kommentje:
Jó én ezt megértem. De az is elég lett volna, hogy biztosra megmondja, hogy igen van baba mert azt már csak megtudja mondani. Meg, hogy tényleg ne ilyen modorral küldött volna el. Mert párommal a tesztben azért nem 100%ig bízunk. Jó lenne egy orvosi megerősítés. De hát nincs mit tenni. Most már kivárjuk
2017. aug. 17. 11:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Írtam, hogy még nem látható az ultrahangon embrio, annyira fiatal a terhességed. Értem, hogy izgultok, de még legalább egy hét kell, hogy lássák.
2017. aug. 17. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!