Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Voltam terheléses cukorvizsgál...

Voltam terheléses cukorvizsgálaton a napokban (meddősség miatt) és hatalmas lett az eltérés?

Figyelt kérdés
A 120 perces inzulin értékem a 16-szorosa a felső megengedett határértéknek! Tehát maximum 25 lehet, nekem pedig 400 lett ez az érték! Kaptam MEFORAL 500 mg-os tablettát, napi 1 db-ot. Nem kevés ez egy kicsit ilyen rossz értéknél?
2010. máj. 23. 17:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok: mindkét baba spontán fogant, előtte pedig megjártam a Budai Meddőségit és a Dévai klinikát is. Sehol nem törődtek a panaszaimmal. Magamnak kellett összesakkoznom ,h mi a bajom és így jutottam el Tűű-höz
2010. máj. 27. 21:28
 12/17 A kérdező kommentje:
Uhh :) Gratulálok a babához :).És nagyon szépen köszönöm a választ :)
2010. máj. 27. 22:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ami még sok hasznos infót adhat számotokra: pco-szindroma.hu.

Találtok segítséget a diétával kapcsolatban és ami a legfontosabb sikertörténeteket IR-es, pcos sorstársaktól.

Nekem is IR-em, pcos-om van, nekem is látatlanba írta fel a nőgyógyász a metet. Volt két stimulációm, az egyikkel volt pé-m a másikkal nem, műteni akart. Na akkor fogtam hozzá olvasni alaposabban a témáról és jutottam el a mensmentisbe a Rencz doktornőhöz, ő is nagyon jó endokrinológus, kedves, alapos.

Egyébként 4 kilót fogytam a Meforaltól, csak sajnos én 49-ről indultam. Azóta lecserélte a doktornő Avandametre 8egy hónap szedés után most van spontán pé-m).

Ami nagyon fontos bármilyen metet szedtek! Soha nem szabad tejjel bevenni (nekem elsősorban ezért ment a hasam), mindig étkezés közepe táján érdemes. Ki kell iktatni a fehér cukrot, mézet, fehér lisztes dolgokat, helyettük fruktóz, tk. lisztes kenyér.

A mensmentis dietetikusa Zentai Andi írásaira keressetek rá, csomó hasznos dolgot meg lehet tudni a diétáról. (a pco-szindroma.hu-n is lehet találni)

2010. máj. 28. 08:59
 14/17 A kérdező kommentje:
8:59-es NAGYON-NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZODAT :) Megnézem ,amiket írál :).Egyébként ahogyan a kezembekaptam a rossz vércukor eredményeket,AZONNAL abbahagytam mindennemű szénhidrátot,ennek 1 hete és a mai napon 5,5 lett a regeli vércukrom :)
2010. máj. 28. 09:17
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Igazán nincs mit, szívesen segítek.(8.59-es vagyok) Én sem az orvosomtól (akit azóta lecseréltem) kaptam segítséget, hanem tök idegenektől a neten. Engem el sem küldtek terhelésre, csak közölték, hogy pcos petefészek. Sokáig nem is értettem mi ez. Sajnos sok nőgyógyász lazán tesz rá, hogy alapból anyagcsere betegségünk van és hiába a laparoszkópia, hiába a lombik, míg az inzulin nincs rendbe téve reménytelen a dolog, ha pedig teherbe is esünk, sajnos sokkal nagyobb a vetélés kockázata.

Tudom, hogy drága a mensmentis, de hidd el, ha oda eljutsz jó kezekben vagy! Ha voltál és megkaptad a megfelelő gyógyszert lehet tartani a kapcsolatot a dokival mélben is, csak 3 havonta kell kontrollra menni.

Pajzsmirigyed, mensid, tesztoszteronod rendben van?

Ha kérdésed van írj nyugodtan privát, vagy nézz fel az index pco szindróma fórumára - nekem ők ajánlottak orvosokat.

2010. máj. 28. 10:10
 16/17 A kérdező kommentje:
Szia 10:10-es :) Nagyon-nagyon szépen köszönöm-képzeld már be is jelentkeztem oda, Dr. Tüű-höz,de csak július 27-ére van időpontja-de nem baj,mert bejelentkeztem tb-re is a Bajcsy-ba,de oda csak augusztusra van időpont....-szóval no comment...-addíg szedem ezt a napi 500 mg. met-et és teljes cukormentes diétát tartom,illetve teljeskiőrlésű kenyeret sütöttem,csak azt eszek :)-szerinted így jó lesz addíg?:)
2010. máj. 28. 18:27
 17/17 anonim ***** válasza:

10.10-es vagyok. A diéta azért egy kicsit komplikáltabb ennél.

Mivel különböző napszakokban különböző az inzulinérzékenység ezért az alapszabály: reggelizz mint egy szegény, ebédelj mint egy király, vacsorázz mint egy polgár. (30-60-50gch plusz a kisétkezések) A doki majd biztos beosztja neked a ch mennyiséget, de lényeg az, hogy reggel 7 körül szolidan kell reggelizni, de nem szabad gyorsan felszívódó ch-t enni (gyümölcs, joghurt, kefír), csak lassút. A tk. kenyér azért jó, mert a magas rosttartalom miatt lassabban szívódik fel a ch. Keress a neten olyan cikkeket ahol a glikémiás indexről van szó, mert az is fontos, hogy alacsony GI-s dolgokat egyél. Hasznosak az olajos magvak, én a kenyérbe sütöm bele őket, de összevágva, mert egészben csak keresztülmennek a tápcsatornán. Mivel nekem híznom kell szabadabban bánhatok velük, de vannak olyan olajos magok amelyekkel számolni kell pl. mák, f. mogyoró, keshu dió.

Ha dobsz nekem egy mélt, hétfőn elküldöm neked amit a dietetikus oktatáson összeírtam.

2010. máj. 28. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!