Van itt olyan, aki terhesség idején, azért nem jött rá, hogy baba van, mert 'menstruált'?
Anya mindig azt mondja nekem, hogy tesómmal ő a terhesség 3. hónapjáig menstruált, van ilyen valóban?
Olyankor is ugyanolyan darabos a vérzés?
Mert úgy hallottam, hogy az alvadt véres menstruáció a magzattal összeegyezhetetlen, hisz az vetélés.
Volt mégis valakinek ilyen?
Nekem egyszer "jött meg".
Július 26. utolsó menstruáció, szabálytalan ciklusom volt akkoriban.
Augusztus végétől terhességi tünetek, hányinger, erős mellfeszülés.
Szeptember 1. pozitív teszt.
Szeptember 4. megjött, erős, nem darabos vérzés, és mivel semmi görcs nem volt, így elkönyveltem, hogy én tuti elvetéltem. :( 3 napra rá volt időpontom a dokihoz, még azon aggódtam előző este, hogy meg se tud vizsgálni, ha még vérezni fogok. :( De mindenképp kellett a vizsgálat, hisz valami nem stimmelt.
Másnapra elmúlt a vérzés, doki 7 hetes élő terhességet állapított meg. És normálisnak ítélte a vérzést. :O
Viszonylag problémamentes terhességem volt, nem véreztem többé, és a 41. héten jött a világra császármetszéssel a kisfiam már hét éve. :)
Aranyos történet.
Köszönöm a válaszod. Azért ott az eleje elég parás volt .
De minden jó ha a vége jó
Hát igen, nehéz volt az eleje minden szempontból. Ráadásul nekem a teherbeesés előtti egy évben 3-szor jött meg összesen! Clostilbegyt-Norcolut combóval kezeltek a emiatt.
Előtte hormonális fogamzásgátlással védekeztünk (hüvelygyűrű, előtte tabletta) Így akkor megfogadtam, hogy soha többet nem szedek hormonokat!
A szülés után sem állt helyre a ciklus, de más módszerrel egy félév alatt sikerült rendberakni. Azóta minden ok.
Köszönöm második a választ, de anyukám példája, akkor ritka példa.
Én is most fogamzásgátlót szedek, és sok rémmesét hallok erről, hogy később nehezebb lesz teherbe esnem, illetve hogy gyógyszer mellett is elég sok példa van a babára. Ezeket nekem el sem kellene olvasnom, egyből parázok.
Igen, ritka anyukád példája.
És azért olvasni/hallani sok rémmesét, mert ezeket gyakrabban elmondják az érintettek, mert különleges, szokatlan. Ellenben a normál lefolyású esetekkel. Érted, a jóról nincs mit beszámolni, az nem érdekes. Pedig lehet, 10000-ből egy nő "menstruál" terhesség alatt, aki ezt világgá is kürtöli, a maradék 9999 nemigen fog arról beszámolni, hogy kimaradt a menstruációja a terhesség alatt. (persze ezek fiktív számok, nem ismerem a valódi adatot)
Ugyanez igaz a fogamzásgátló alatti teherbeesésekről is. Ha rendeltetésszerű a használata, akkor több, mint 99 %-ban hatékony. 100-ból egy nő esik teherbe. De ebben az egy esetben is nehezen bizonyítható, hogy csak azért esett teherbe az illető, mert a gyógyszer nem akadályozta meg a terhességet.
Persze olyan buta nők vannak az nem igaz.
Volt már, hogy hangosan megszólaltak mellettem is, hogy 'megint elfelejtettem bevenni este a tablettát, ebbe a hónapba már 3.szor' , és megy a csodálkozás ha baba lesz :).
Anyu is mindig ezt mondja , mint te utolsó, hogy azért van nagy visszhangja, mert az átlagos dolog , ami megszokott az nincs közzétéve, a híradó is pont ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!