Hogyan kell "jól" hőmérőzni? Mit kell és hogyan figyelni?
Peteérési gondok miatt úgy döntöttem elkezdem figyelni a testem. Azt tudom, hogy reggel, ébredési hőt kell mérni, lehetőleg ugyamabban az időpontban, ugyanolyan körülmények között. Majd feljegyezni, amiből kialakul egy hőgörbe.
Milyennek kell lenni a görbének? Mikor kell esni és emelkedni a görbének. Melyik mutatja az ovulàciót stb.
Minden fontos info érdekel.
Reggel kell mérni, még felkelés előtt, mindig ugyanabban az idöpontban, legalább 6 óra alvás után.
A ciklus elején ugrálhat a hő de viszonylag alacsonyan van (kb 36-36.6). Ez adja az alaphődet.
Ovuláció reggelén leesik a hő majd másnap azonnal megemelkedik, bár van akinek lépcsőzetesen 2-3 nap alatt. Innentől mindig magasabb a hőmérséklet mint a ciklus elején a progeszteron miatt. (Kb 36.7-37.4)
Majd a ciklus végén ha terhes vagy akkor marad magasan, ha nem akkor a mensi előtti nap vagy akár mensi alatt leesik újra az alaphőre.
Kb három hónap alatt lehet következtetni a ciklusodra, mert egy picit azért mindenki máshogy működik.
Én a fertilityfriend.com-on vezetem, szerintem jobb mint a többi és mobilra is van app a ciklus.hu-val ellentétben. Viszont angolul van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!