Mit jelent az, ha egy kismama úgy írja azt, hogy hanyadik hónapban van, hogy pl.38+5. hét. Mi az a +?
38 betöltött teljes hét, plusz 5 nap. Tehát még van két napja a betöltött 39. hétig.
Ne kérdezd miért, én se értem....
Régen meg volt 4 hónapos, 6 hónapos... terhes, és kész.
Előttem már leírták, de már egy jó ideje nem hónapokban számolnak. Én pl sose tudom hány hónapos vagyok max, ha gyorsan elkezdek számolni, ha kérdezik, mivel az orvosi vizsgálatokon is heteket mondanak. Nyilván ahhoz van köze, hogy egy hónap azért 4 hétből áll és 4 hét egy magzat fejlődésében iszonyat sokat számít.. nem mindegy, hogy 40 hétre jön vagy 4 héttel hamarabb. Sőt 7. hónapban sem mindegy, hogy 32 vagy 36. hét. Sőt a még korábban született babáknál egy hét is nagyon sokat számít vagy akár egy két nap is :S
No de mindegy is :)
Es meg annyi, hogy mivel egy terhesseg 40 het, ergo igazabol nem is 9 honap, hanem 10, ezert a honapokat sem ugy szamoljak, hogy elosztod 4-el :-D
1 honap: 1-4.het
2 honap: 5-8.het
3 honap: 9-13.het
4 honap: 14-17.het
5 honap: 18-21.het
6 honap: 22-26.het
7 honap: 27-30.het
8 honap: 31-35.het
9 honap: 36-40.het
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!