Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A menstruáció első v utolsó...

A menstruáció első v utolsó napjától számoljuk az ovulációnkat és következő menst. Közti ciklus napunkat?

Figyelt kérdés
Szóval én mindig azt hittem h pontosak a ciklusaim m anyukám valamikor azt mondta h a menst.utolsó napjától kell számolgatni a 28 napot és én folyamatosan azt csináltam és e szerint pontosak is voltak az adataim,de rájöttem h alighanem h rosszul csinálom m igyesen ak az ovulációm napját is hiába számolgatnám m nem jó...szóval megállt a tudomány...
2010. máj. 18. 15:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha az egyi mensi utolsó napjától a következő mensi utolsó előtti napjáig számolsz, az ugyanannyi, mintha a mensi első naptól a következőt megelőző napig számolnád a ciklust.

Tehát nem igazán értem ezt a hossz eltérést. Vagy a menstruációs napokat egyáltalán nem számoltad bele?

2010. máj. 18. 19:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem,hanem az utolsó menst.-tol számoltam régen a 28 napot a köv.ments.első napjáig és azt hittem h igy helyes de ugy látszik h nem...és ak már nem 28 naposak a ciklusaim hanem 32 és ak már az ovu.sem stimmel v?
2010. máj. 18. 19:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Így már értem, elég furcsa számolási mód, nem igazán értem, hogy a mensi napjait miért nem számoltad bele.. Na mindegy, ez a te dolgod. Valóban így az ovu napok is csúsznak. De nem minden nőnél 14 nap a luteális fázis, ezért érdemes lenne ovutesztezni, hőmérőzni.
2010. máj. 18. 19:32
 14/15 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem ez segített...:)

2012. aug. 18. 10:54
 15/15 anonim válasza:
En olyan szamitast is lattam, ahol a ciklusodat megszamolod, hogy minden honapban kb. fel evre visszamenoleg 6 honapig hany napos volt a ciklusod. Es ha a ciklusod ingadozott, pl. a legrovidebb ciklusod 25 nap es a leghosszabb 40 napbol allt akkor a legrovidebb ciklusnapjaidbol kivonsz 18 at es a leghosszabbol 11 et es megkapod azt a periodus amikor termekeny lehetsz, igy ebben az esetben a 7 es 29 napok kozott vagy fertilis.
2015. aug. 4. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!