Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jól gondoljuk hogy ezek...

Jól gondoljuk hogy ezek járnak egy pályakezdő terhes nőnek?

Figyelt kérdés

Akinek nincs meg az alap munkaviszonya, az a következőket kapja gyerek vállalás esetén?

-gyes

-családi pótlék

-10.000 ft adókedvezmény

Így kb 47.000,- jól számolom?

Köszi!

2017. máj. 14. 13:28
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
32%

mielőtt lepontoztok, nézzétek meg a szabályozást, valóban csak egyik jár 

Nem kell megnéznem, kisujjamban van...

A válasz 44%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.

Bocsánatot kérek, tényleg benézten, azt hittem te irtad hogy nem jár együtt, most látom hogy csak bemásoltad az előző hülye válaszát csak nem volt idézőjel... Ne haragudj, inkább megyek aludni 😂😂

2017. máj. 14. 21:52
 32/36 anonim ***** válasza:
32%
Amúgy én is azt irtam hogy jár együtt, úgyhogy akkor ebben egyezzünk ki és még egyszer megkövetlek...Bakker ezt jól benéztem :)
2017. máj. 14. 21:54
 33/36 anonim ***** válasza:
38%
Igen kérdező, a GYED extra keretében màr munka mellett is igényelheti a GYED-et és így megkapja a fizetését és a GYED-et is. De ebben az esetben neked fizetned kell havonta magad utàn a TB-t mert nem leszel biztosítva.
2017. máj. 14. 22:32
 34/36 anonim ***** válasza:
Szia, 21 hetes jelenleg dolgozó nő vagyok, férjjel. Másfél éve házasodtunk össze az áprilisi fizetésemmel már kaptam családi adókedvezményt és első házasok kedvezményét is. Jár mindkettő. A családi 13. hét után, az első házasok két évig, nekem még pont őszig.
2017. máj. 15. 08:49
 35/36 anonim ***** válasza:

Ha segít leírom nálunk hogy van.

Szülés várható ideje előtt 28 nappal én,mint nő,igényeltem a csedet. Te esetedben ha vagy már 13'hetes terhes és férjnél vagy,ha a férjed dolgozik,rendesen bejelentve,ő igényelheti a családi adókedvezményt,ami havi nettó 10 ezer ft.

Ha nem a férjed,nem tudja,ha nem dolgozikvolt,nincs bejelentve,akkor se.

Ha nem tanulsz most és semmit nem csinálsz,akkor navnál bejelented,hogy fizeted a tb-det.

Ha megszületett a baba ,kivárod az iratait míg megjönnek postai úton. Utána megigényled a gyest,családi pótlékot. Neten van nyomtatvány,kitöltöd ésés úgy viszed,gyorsabb. Egyszeri anyaságit papirt is vinni kell,ugyanoda.Ők fénymásolják ami kell .

Ha kártyára kéred a családit,kell bankkártya szerződés. Ha a férjedé,tőle meghatalmazás,hogy mehet az övére.

Ha a baba betöltötte a 169.napot, ez kb 5,5hónap,akkor a férjed kérheti a gyedet. Ehhez a szülés napján kellett meglenni egy év munkának és aznap,mikor kéri,kell hogy legyen munkája. A fizetését kapja a 10 ezer adókedvezménnyel. Emellé gyedet. Abból pont ugyanannyi adó jön le,mint a fizetésböl. Százalékban ugyanannyi természetesen,nem összegben. A gyedét amikor igényli,onnan számolnak vissza három hónapot,és onnan visszafelé még félegy évet,annak a fél évnek nézik az átlagát.

Ha volt neki 255.000 br fizuja akkor,vagy több,akkor max gyedet kap. Az br 178.500.

Gyest le kella mondanod persze és a tb-t ismét fizetni.

Nálunk pl. Most várom a harmadik babát,férjem van. 16 hetes terhes vagyok.

Férjem kapja a fizut, ez br 390.000. Emellé gyeden van a 7,5 hónapossal, ő rá max gyedet kapkap, br 178.500-at. Emellé mivel férjem,már a magzatra is kapja az adókedvezményt. Ez még nettó 99.000. És mivel márciusban házasodtunk,kapja az első házasok kedvezményét is.Én itthon vagyok természetesen a 7,5 hónapossal. Fizetem a tb-met,férjem dolgozik.

Ő a gyedet március 22-tol kérte,a házast áprilistól,a családi adót kettőről három gyerekre pedig ettől a hónaptól kérte,az előző hónapra majd jövőre igényli vissza.

Ha meg lesz a hármas baba,akkor én kérem rá is a családi pótlékot, 168 napig nem kérek rá semmit,a 169.naptól férjem ő rá is kéri a gyedet majd,így közel fél évig a fizetése mellé két max gyedet kap majd,utána gyedet a kicsire,gyest a legkisebbre. Majd ha a hármas gyed is lejárt,én veszem át a gyeseket,hogy ne kelljen fizetnem a tb-met.

2017. máj. 15. 13:27
 36/36 anonim ***** válasza:
Bocsi,végén fordítva írtam. A legkisebbre kap gyedet,a középsőre gyest.
2017. máj. 15. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!