Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Biztos nem lehetek így terhes,...

Biztos nem lehetek így terhes, ugye? (tabletta)

Figyelt kérdés
Jó, elvileg nem, ezt tudom, de megnyugtat, ha mások is mondanak valamit. Egy ideje szedek fogamzásgátló tablettát, 18 vagyok, első komoly kapcsolatom, első alkalommal folyamodtam fogamzásgátlóhoz. 3 hónapja szedem. A lényeg, hogy még sosem voltam együtt a barátommal pont a gyógyszerszedés utolsó napján, tehát a 21. napon. Csak tegnap.é tegnap vettem be az utolsó tablettát. Ete a barátom elélvezett bennem. ma már nem kell tablettát szednem, várhatóan csütörtökön fog így megjönni. Így akkor nem lehetek terhes majd ugye? Rendesen szedtem mindig. Vagy esetleg vegyek be biztos ami biztos ma is egyet és holnaptól ne? mert akkor még biztosabban hat ugye. Tudom, kicsit paranoiás vagyok.. :D
2017. máj. 1. 14:28
 1/7 A kérdező kommentje:
Elírásokért bocsi.
2017. máj. 1. 14:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél be! Véd a tabletta a szünetben is mert így van kitalálva. Végig van védelem amíg szeded rendesen. Nem kell aggódni!
2017. máj. 1. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell tabit bevenned!

Ha rendesen szeded, az már bőven hat.

Ha elfogy a levél, akkor ne kezd még meg a másikat.

2017. máj. 1. 14:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Pont azért, mert csak 18 éves vagy és még csak most szedsz először fogamzásgátlót, pont azért kellene elolvasnod, ha szükséges, akkor többször a betegtájékoztatót és akkor talán tisztában lennél azzal, hogy hogy kell szedni a tablettát és mennyi idő után és milyen esetben hat.

És akkor fel sem merült volna benned az, hogy 3 hónap után még ne élvezhetne beléd a barátod gyakorlatilag bármikor és az sem, hogy több tablettát vegyél be, mint amit szabad!

Minden nap közel azonos időben kell szedni, egy nap egy tablettát, ha semmi nem csökkentette a hatását, akkor védve vagy, a gyógyszerszünetben is, ha pontosan folytatod a következő levéllel!

2017. máj. 1. 14:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek.

Elolvastam már vagy 5x a betegtájékoztatót és tudom, értem. A kérdésben is írtam, hogy igazából tudom, de mégis félek. Mindig minden túlaggódok és félek, hogy baj lesz. Kell, hogy más is mondja nekem, hogy megnyugodjak.

2017. máj. 1. 14:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak tudod kérdező az a baj, hogy ami a betegtájékoztatóban van, az pontosan úgy van, az a biztos, míg aki itt válaszol, ő meg vagy tisztában van a dolgokkal, vagy nem.

Úgyhogy ne másokra hagyatkozz, hanem a betegtájékoztatóra! És ha azt érted, akkor meg azzal törődj és aszerint járj el.

2017. máj. 1. 15:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha bevettél 3 hónapig szabályosan mindent, akkor védve vagy szünetekben is. Minden nap egy tabi, folyamatos védelem.
2017. máj. 1. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!