Mikor szóljak a babáról, ha nincs meg a 365 napom?
Eladoként dolgozok a faluban, babat tervezunk de biztosan nem lesz meg a 365 napom mivel 2 hete kezdtem az új helyen. És agyalunk párommal , hogy mi lesz mikor szoljak. Elég sokat kell cipekedni és nehezet pakolni, emelni. 8 hónapja probálkozunk szval lassan már jönni fog mert(elvileg) minden rendben nálunk..legalábbis én pozitívan állok hozzá!!:-) sperma vizsgalat , hormonsor es peteeres kovetes volt ezek rendben egyenlore mast nem néz a dokim. Azert kertuk ezeket mert voltak regen gondjaim nekemis es páromnak meg most volt heresérvje (ősszel)
Szóval mikor szóljak? Szeretnék időben h könnyítsenek, kirugni nemfognak ezt tudom mert egy baratomé a bolt, szeretnek dolgozni majd amig lehet, de nem szeretnem h 12 het elott az egesz falu tudja
Ha ennyire jóban vagy a főnököddel,akkor beszélj vele,hogy tervezitek a babát.Szerintem a könnyített munka a kiszúrás,nem a táppénz.
Mondjuk tudom nehéz, de én is várnék a helyedben 4-6 hónapot,aztán terhesen is dolgozhatsz még,aztán pár hét táppénz,és jogosult lennél mindenre.
Én is sokáig dolgoztam, pedig takarítónő vagyok,másfél hónapot voltam táppénzen a végén.
Senkit nem lehet kirugni ha terhes! Foleg, ha ezt a munkaltato tudomasara hozta. Kezdjuk itt.
De meg akkor sem, ha nem mondta el, vagy a kirugas napjan a kismama nem is tudott a terhessegrol, de az orvos megallapitja, hogy a felmondaskor mar terhes volt. Ilyenkor vissza kell venni allomanyba.
A munkaltato koteles a kismama allapotanak megfelelo munkakornyezetet biztositani, jelen esetben pakolas cipekedes stb mentes munkat adni. Ha nem tud ilyet adni, akkor felment a munka alol, de a fizetesed ugyanugy jar.
A konnyitett munka, vagy felajanlott pozicio nem jarhat kevesebb fizetessel, nem kell ilyen papirt sem alairni, ha az orrod ele toljak.
Szoval kismamakent vedve vagy a kirugas stb ellen.
Szerintem nyugodtan mond el a fonokodnek, hogy mi a szitu, de csak akkor ha mar biztos a terhesseg. Addig meg dolgozz es gyujts penzt (azert egy kisbaba erkezese eleg komoly anyagi kiadas), mert majd jol fog ez jonni tappenz csed, gyed eseten is, ha teljesited a felteteleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!