Hogy hogy nem estem/esek teherbe? Valami baj van velem/velünk szerintetek?
Már 4hónapja hogy a párom ha szeretkezünk mindíg bennem megy el. Viszonylag sokszor vagyunk együtt,volt hogy menzi előtt egy-két nappal,vagy után,vagy épp menzikor peteérés,ovulációkor,vagy előtte egy-két nappal,vagy után. És nem lettem terhes. Volt hogy mindössze két napot késett,de aztán megjött,normális rendes menzesz volt,mint ahogy szokott.
Vélemények,tapasztalatok? Köszi
Nem szoktal itt olvasgatni?
Ezeregy oka lehet. Eloszor is, egy atlag egeszseges parnak egy evet mondanak amig meg normalisnak mondhato, hogy nincs megtermekenyules. Masodszor, egy nem egeszseges parnal millio oka lehet...pajzsmirigy, IR, pcos, hormongond, progeszteronproblemak, nincs peteeres, sperma gondok, stb.stb.
Az ha valaki leirja o miert nem esett teherbe 4 honap utan, semmit nem jelent rad nezve. Menj el egy nogyogyaszhoz egy altalanos vizsgalatra, nezethetsz verkepet vagy pajzsmirigyet hogy par dolgot kizarjanak. De lehet az is hogy nincs semmi baj, csak mondjuk nem ot honap mulva esel teherbe, az is meg teljesen atlag.
Miért jut minden napra két-három ilyen kérdés? Aki gyereket akar, miért nem olvasgat egy kicsit előtte? Könyvtárba se kell menni, százezer oldal szól a neten babavállalásról.
Egy hónapban 15-20% esély van, ha jó az időzítés és mindkét fél egészséges. Ez alapján egy egészséges párnak is kellhet egy-másfél év is a baba összehozásához.
Annyira hihetetlen, hogy ezzel ennyi próbálkozó nincs tisztában. Most nem is a százalékok szintjén, de legalább annyira, hogy a baba nem gombnyomásra jön. Igaz, a fogyasztói társadalom arra tanít, hogy minden vágyadat azonnal elégítsd ki. Hát a baba az nem ilyen, az jön, amikor akar.
Sok olyan pár van, aki évekig próbálkozik pedig semmiféle egészségügyi ok nincs arra, hogy ne jöjjön létre a terhesség.
Tudom, könnyű azt mondani de ne parázz ezen, 4 hónap még orvosilag semmi. (Azt is tudom, hogy 4 hónap az több, mint 120 nap amikor ezen kattog az agyad és marha sok időnek tűnik.)
Menj el a nőgyógyászhoz amikor esedékes lesz az éves rákszűrés és egyúttal jelezd neki, hogy próbálkoztok a babával, szeretnéd ha elküldene vérvételre is. A párod is elmehet magán úton spermavizsgálatra, nem egy őrült összeg. Akkor talán kicsit megnyugszol ha látod, hogy első körben minden oké.
Amúgy anno az én dokim azt mondta, hogy orvosi szakkönyvek szerint akkor merül fel a meddőség gyanúja, ha 2 évig nem esik a nő teherbe rendszeres, védekezés nélküli házasélet mellett. Csak manapság egyrészt a kitolódott gyerekvállalás, másrészt a felgyorsult világ miatt már hamarabb is elkezdik a kivizsgálást.
Négy hónap az semmi. Én annyira hálás voltam, mikor fél év után összejött, mert sokkal több időre is fel voltunk készülve.
Ha minden optimális, akkor is 25% az esély rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!