Történetem Kicsit bonyolult de megpróbálom leírni érthetően? 41 évesen szeretnék babát?
Megmondom az őszinte véleményemet. Ez egy KAMU kérdés.
Ugyanis, ha valóban pajszmirigybetegséged és PCOS-d lenne, akkor rendszeresen kéne orvoshoz járnod, aki készségel válaszol a kérdéseidre. Te viszont gyk-n, laikusoktól kérdezed : "Szerintetek nálam mi lehet az oka annak hogy nem akar összejönni"
Nem bántásból, de már idős vagy ahhoz, hogy csak úgy próbálkozz, főleg egy PCOS-sel és pajzsmirigy alulműködéssel.
Irány egy meddőségi központ, ahol kivizsgálnak mindkettőtöket és megkezdik a megfelelő beavatkozásokat.
Huha, eloszor is gratulalok a fogyashoz.
Azonban annak, hogy nem jon a gyerek, tobb ona lehet:
- eloszor is, minel idosebb valaki, annal nehezebb. Atlagos parnal, ahol minden rendben van egeszsegugyileg, 1 evig normalisnak szamit, ha nem jon a baba.
- a fogyas ellenere meg mindig tulsulyos vagy, sokaknal ez is hatraltato tenyezo
- 24 kg fogyas is lehet az, ha relative hirtelen tortent, mert a szervezetnek megterhelo egy ilyen merteku valtozas
- pajzsmirigy es pcos gondok pedig (ha kezelve vannak is) nyilvan hatraltatjak a teherbeesest nemikepp.
Tehat alapvetoen tobbminden lehet a baj, ha egyaltalan baj van, miota pribalkoztok?
Szia ,
először is én is gratulálok a fogyásodhoz !
A másik, én a helyedben és kérlek ne értsd félre, nem megbántani akarlak, de korom miatt mennék rögtön meddőségibe...
tehát amit itt valamelyik válaszoló írt, hogy a sok sok vizsgálat, illetve a 30-40-50 kiló fogyás még alhangon másfél - 2 év.
Én azt gondolom, hogy nem minden esetben az a LEGNAGYOBB probléma, hogy valaki túlsúlyos. A legjobb barátnőmmel nagyjából egy időben döntöttük el a párjainkkal, hogy akkor jöhet a baba. 130 kilós a barátnőm, én 58 kiló vagyok. Második próbálkozós hónapban pozitivat tesztelt. ÉN még azóta sem!!! A kislánya már megszületett 2 hónapos gyönyörű és egészséges baba!!!
Nálam fél éve derült ki hogy PCO - m van. Kezelve van gyógyszerrel és életmódváltozással is. De eddig még nem jött össze a baba. Viszont a dokim biztat, peteérésem már van (hosszúideig tudtomon kivül nem volt, szabályos 28-30 napos ciklussal) . És én 29 éves vagyok. A barátnőm is annyi !
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy a PCO illetve a pajzsmirigy bajok azok inkább hátráltatják a teherbeesést mint a túlsúly.
Egy kezelt PCO-s betegnek is nehezebben jöhet össze a baba, mint egy olyannak aki egészséges , de túlsúlyos mondjuk.
Én javaslom neked, amit már írtam, hogy a korodra hivatkozva menj el egy meddőségi centrumba és ott beszélj egy szakemberrel.
Bocsi, ha kicsit hosszúra sikerült !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!