Miért veszíthetem el a babáimat még a 6. -ik hét előtt? Van valaki hasonló helyzetben?
Közel 4 éve próbálkozunk, előző házasságomból van egy kisfiam, 5 éve volt egy méhen kívüli terhességem, de megmaradtak a petevezetőim és átjárhatóak. A 4 év alatt kb 10 vagy több olyan eset volt, hogy pozitív lett a tesztem, majd pár napig (max. 2 hét volt) késik, végül megjön, elmegy a baba. Ilyenkor volt hogy kaptam progeszteront a pozitív teszt után, de nem segített. Rengeteg kivizsgáláson voltam, immunológia, genetika, hormon, cukor-inzulin, trombofilia panel, de az orvosom szerint egyiknél sincs olyan eltérés ami megmagyarázná a történteket. Némi eltérést a véralvadási és a cukorterhelési vizsgálatban találtam, de a doki szerint rendben vannak az eredmények.
Protein C felső határértéken van, ami elvileg trombózis hajlamra utal.
Glükóz:
0 perc 5,2
60 perc 6,8
120 perc 5,5
Inzulin:
0 perc 4,9
60 perc 30,6
120 perc 36,7
Egyébként RH negatív a vércsoportom, lehetséges lenne hogy ellenanyag van a szervezetemben és az öli meg a babákat? Egyik vetélésnél sem kaptam AntiD-t.
Van esetleg ötlet hová mehetnék tovább kivizsgáltatni magam?
Most is éppen elment egy babám, pedig már éppen elengedtem a témát. :(
Szia!
Én a helyedben ilyen irányba mennék -akár magán úton is; a Synlabnál mindent meg tudsz csináltatni:
Vércsoport meghatározás, ellenanyag szűréssel
Hematológia a határos Protein C miatt
NK sejtarány (ölősejtek) és sejtfunkció
kromoszóma vizsgálat
Ezzel párhuzamosan az új párodat is ki kellene vizsgáltatni:
spermiogram
kromoszóma vizsgálat (férfiaknál ez komolyabb, részletesebb, drágább)
Ha ezekből nem derül ki semmi; akkor még HABAB vizsgálatra mehettek. Ez jó drága (100.000. felett), de megmutatja, hogy a pároddal összeférhetőek vagytok-e, illetve habituális vetélőknél, ha ez a teszt pozitív; akkor IVIG kezeléssel immunizálhatnak.
Ha nem hallottál még ezekről, akkor keress rá a net-en, onnan többet megtudhatsz róluk.
Remélem, tudtam valamit segíteni...
Ilyen esetben is meg tud termékenyülni, de habituális vetélést okoz. Ezt hívják alloimmun eltérésnek. A vizsgálat úgy zajlik, hogy mindkettőtöktől vesznek vért, összekeverik őket, és analizálják az így kapott értékeket.
Még valami: voltál méhtükrözésen is? Ott is lehetnek még gondok, ami miatt nem tud jól beágyazódni az embrió.
Kedves utolsó hozzászóló!
Hogy derült ki nálad az RH összeférhetetlenség? Néztek ellenanyagot?
Én is RH negatív vagyok. Nem rég vetéltem el középidőben ikreket. Kaptam ellenanyagot; két injekcióval is, az ikerterhesség miatt; mégis aggódom, hogy nem lesz-e baj ezek után emiatt (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!