Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha jókor vagyunk együtt miért...

Ha jókor vagyunk együtt miért nem jön a baba?

Figyelt kérdés

Kíméljetek meg az akkor ha jönni akar dologtól mert ettől a falra mászok.

Nagyon stresszes most az életem államvizsga és a munka. Most úgy döntöttem kiléptem a munkából, nagyon stresszelt, hogy nem alszok rendesen,hátrányos helyzetűekkel foglalkoztam.

Bízok benne, hogy most megnyugszom és jön a baba is.

Olyanok írjanak , akiknek volt hasonló tapasztalatuk pl munkahelyváltás kapcsán. Azt érzem, mivel tudományos munka felé is orientálódiok ezért szerepkonfliktusom is a jelenlegi munkahelyen. Nagyon kimerült is vagyok.

2017. márc. 1. 11:04
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Le van dolgozva!!!!
2017. márc. 1. 13:34
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

De miert kiabalsz? Rettenetesen ideges vagy...

Aki felmond azert mert attol fel amiatt nem lesz terhes 2 honap utan, az nagyon durvan ragorcsol ami meg jobban hatraltatja

2017. márc. 1. 13:45
 13/26 A kérdező kommentje:
Nem azért mondtam fel, mert rágörcsölök, hanem azért mert a későbbiekben kutatással szeretnék foglalkozni. Magyarán ez nem az én utam, mellesleg aki tudja, milyen általában emberekkel foglalkozni (problémásokkal) tudja miről beszélek. Érdekes itt a gyakorin lassan már egy kérdést sem lehet kiírni anélkül, hogy ne kössenek bele. Attól hogy 2 hónapja próbálkozunk, még meg lehet kezdeni szerintem a kivizsgálást mert nem futok le felesleges köröket. A másik dolog pedig az, hogy a kérdés kiírásában benne van, hogy kinek van tapasztalata abban, hogy váltott nyugisabb munkahelyre és összejött a baba.
2017. márc. 1. 14:58
 14/26 A kérdező kommentje:
Még a 12- es válaszadónak üzenem, hogy egyáltalán nem volt építő a válasza.
2017. márc. 1. 14:59
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Minden hozzaszolasodbol sut a hiszti..
2017. márc. 1. 15:00
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Nàlad gondok vannak... sztem higgadj le, igyal egy pohar vizet es nezz magadba. Mert valami nem oke a fejedben. Ezzel nem bàntàs a cèlom. Segìtsèget kèrtèl, mi probàljuk reàlisan megkozeliteni a dolgokat.

Tipp: olvass utàna kinek mi jàr terhesen.

Nem tudom mit varsz mit mondjuk? Ugyes vagy, mindent jòl csinàlsz , hajrà, meddő vagy, mert nem sikerul 2 hònapja. Es te igy szeretnel babat? Meg mit nem..elobb tedd rendbe magad meg a vegen a hirekben talalod meg h " idegbeteg anya ..........." nem irigylem a leendo gyereked.

2017. márc. 1. 15:33
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem akarlak kiábrándítani, de egy újszülött gondozása sokkal stresszesebb tud lenni, mint bármilyen munka, pláne ha hasfájós a baba. És mindezt napi pár óra alvással, a végkimerülés határán kell ám végigcsinálni...

Na meg a gyerek nem feltétlenül olyan ütemben fejlődik, ahogy te elvárnád... akkor is kiborulsz majd, ha nem akkor ül, mászik, áll, jár, beszél, ahogy te szeretnéd?

A gyerekvállaláshoz sokkal-sokkal nagyobb türelem kell, és ez már most sincs meg benned...

Az első gyermek születése is egy szerepkonfliktus (nézz utána a szakirodalomban) és ott nem dönthetsz úgy, hogy majd akkor onnantól elméletben szeretnél foglalkozni a gyerekneveléssel...

Amit most nem tudsz elviselni, annak a sokszorosát kellene egy újszülöttel elviselned! Te erre nagyon nem állsz készen!

2017. márc. 1. 15:47
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell szidni a kérdezőt, lehet más helyzetben van, mint ti. Főleg nem egyöntetűen kioktatni, amíg nem tudjátok a részleteket. Itt Romániában például az a törvény, hogy a szüléstől visszamenőleg számolt két évben egy év munkaviszonynak kell lenni ahhoz, hogy jogosult legyen a két év GYES-re. Azaz ha valaki három éve dolgozik, babát vár és úgy dönt, hogy felmond az első hónapban annak még simán jár a GYES. Babatervezéskor azért neccesebb felmondani, mert nem tudod, hogy 3 hónap alatt teherbe esel-e (ugye a kettő évből 1 év munkaviszony kell, 9 hónap a terhesség, szóval 3 hónap marad összehozni).

Nem mondom, hogy a kérdező itt él, csak meg szerettem volna osztani veletek, hogy máshol más törvények is lehetnek...

2017. márc. 1. 17:01
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

# 18: GYES Magyarországon alanyi jogon jár, nem kell hozzá munkaviszony, csak kb. semmire nem elég. Ha van munkaviszonya, akkor viszont GYED jár két éven keresztül, ami jövedelemarányos. Nagyon nem mindegy! Én annak idején azért halasztottam el a gyermekvállalást, mert épp munkahelyet váltottam és megvártam a próbaidő lejártát. (Az első három hónapban ugyanis simán kirúghattak volna.)

Pedig nagyon vágytam már gyerekre, de azért ennyi előrelátás szerintem elengedhetetlen...

2017. márc. 1. 17:05
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Tok mindegy h levan dolgozva a 365nap, attol meg munkaviszonyBAN KELL LENNI! legalabbis magyarországon. Folyamatosan melozni kell 365napig egy munkahelyen. Azis mindegy ha elotte 10evet meloztal...

GYES meg mindenkinek jar + csp. Ami össz-vissz 38.000Ft kb.. azzal kb kitorolni se lehet...

Nem szidjuk es , amit tudnunk kell tudjuk. Ideges tipus, hisztis nem fogad el tanacsot amit jo szandekkal irnak Neki es kivan borulva, mert ket hónapja próbàlkoznak? Nos, ez nem túlzàs kicsit????

2017. márc. 1. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!