Aki progeszteron pótlást kapott a terhesség kiderülésekor, tudna segíteni?
Sziasztok!Babát szeretnénk. Átlag 32naposak a ciklusaim,+-1nap de a Januári 36napra jött meg,amit barnázás előzött meg napokig.
Most Febr.12-15 között nem várom de elkezdtem a cicka-palástfű kúrát,Czeizel vitamin,E és D vitamint is szedek.A 27.napon egyszeri,pici vérzésem volt,gondoltam tényleg a teáktól de an yi volt.Majd tegnap,a 30.napon ismét de elötte utána kicsi barnázás is.
Hőm végig 36,7-8,ma a 31napon 36,5(alap 36,1),semmi megjön érzés,csak erôs mellfájdalom.Tűszúráshoz hasonló érzések voltak kb.a 24-27nap között köldök körül.
Holnap,azaz a 32.napon ellövök egy 10-es tesztet,hátha.
De igazából az aggaszt,hogy ha ez progihiány miatt van(kis vér,barnázás) akkor meddig nem késő eljutnom a dokiig,h megmaradjon a baba? Ha mondjuk csak hétfőn vagy szerdán lesz pozi (ha lesz),akkor sem késő még?
Nyilván pozi teszt nélkül szóba sem állna velem de nem szeretném h ezen múljon akármost,akár a későbbiekben.Ma is van egy pöttyöm.
Köszi ha segítetek!
H
Ne aggódj, bőven időben vagy akkor, mikor a teszt először pozitív lesz.
Nekem sajnos két baba halt el progeszteron hiány miatt, de a 8-9. hét környékén. Vagyis ha a 7. hét után kapom a hormonpótlást, lehet, hogy akkor is rendben lett volna a terhesség, de akkor még sajnos nem tudtuk, hogy mi van a háttérben.
A harmadik próbálkozásnál már egy hete késett, mikor egyáltalán pozitív lett a teszt (rövid luteális szakasz, késői peteérés, stb.), és még akkor is bőven időben volt. Kaptam az Utrogestant a 12. hétig, és sikeresen túljutottunk a kritikus időszakon. Lassan szülök. :)
Úgyhogy nem kell ennyire rágörcsölni a dologra, egy-két nap nem fog számítani, nyugodtan várd meg, amíg a teszt egyértelműen kimutatja a terhességet, vagy amíg a béta HCG-t kimutatják a vérből.
Szerintem ha pozitivat is tesztelsz, raersz 1-2 hetig.
En 3 halvany pozi teszt utan rogton rohantam a dokimhoz,aki jot mosolygott,mert nem latszodott meg semmi,csak par napja kesett es ottvoltak a tesztek.
4 nap mulva vissza,mert halvanyan barnaztam,akkor kaptam prog.tablettat,de kozolte hogy vagy marad,vagy megy. Azon a heten gorcsok nelkul egyszercsak megindult a dolog, elenkpirosan,darabosan es annyi volt.
Ugyhogy aggodni semmikepp ne aggodj, en ugy vagyok vele azota, hogy mindennek oka van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!