Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet összefüggés a migrén és...

Lehet összefüggés a migrén és a teherbeesés között?

Figyelt kérdés
Több mint 15 éve küzdök nagyon erős migrénes fejfájással. Már az itthoni összes fejfájás ambulanciát végig jártam, kivizsgáltak tetőtől-talpig és (szerencsére) minden leletem tökéletes. Utolsó lépésként elmentem egy pszichológushoz, bár nem éreztem úgy, hogy bármi problémám lenne. Rengeteg átbeszélgetett óra után, úgy éreztem nem tudunk eredményt felmutatni. Rendes volt a doki, bíztam is benne, de nem jutottunk egyről a kettőre. Az utolsó beszélgetésünk alkalmával azonban tett egy megjegyzést, hogy "valószínűleg a migrén miatt nem tudok tehebe esni". Ettől teljesen kiborultam, mert nem ezért kerestem fel. 3 hónapja próbálkozunk a párommal, ez még nem olyan nagy idő. Mindenki mondja, hogy ne törődjek vele, de nem tudom elfelejteni ezt a mondatot. Azóta feszült vagyok, minden este azt álmodom, hogy pozitív a terhességi tesztem, aztán felébredek és a sírás kerülget, hogy lehet, hogy tényleg nem fog összejönni. Bocsánat, hogy hosszúra sikeredett.
2008. okt. 10. 06:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden leleted tökéletes lett, akkor egyértelmű, hogy lelki eredetű a migrén, vagyis valamilyen tudat alatti pszichés probléma az oka. Szóval közvetetten nem a migrén miatt nem tudsz teherbeesni, hanem a pszichés gond miatt. Azt írod, nem érezted úgy, hogy fel kellene keresned egy pszichológust. Ez jelentheti azt is, hogy blokkolja az agyad a problémát, nem akarja felszínre juttatni. Ez lehet esetleg vmilyen kisgyerekkori trauma miatt is akár, amire természetesen nem emlékszel. Ez egy védekező mechanizmusa a szervezetednek. Elképzelhető, hogy történhetett vmi, s az agyadnak épp az a feladata, hogy bezárja az ide vezető "kapukat", hogy képes legyél tovább lépni. Én a helyedben felkeresnék egy pszichoterapeutát. Nagyon sok emberen segítettek már, és a pszichés meddőséget is sikeresen tudják kezelni.
2008. okt. 10. 07:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Igyekeztem röviden leírni a problémát, ezért lehet, hogy félreérthető volt. Jártam pszichológushoz, de konrétan a fejfájás miatt, nem azért mert nem tudok teherbeesni. Még csak most kezdtünk próbálkozni (3 hónapja). Nem találtunk semmi lelki eredetű problémát ami okozhatná a fejfájásomat. Teljesen stabil, kiegyensúlyozott embernek érzem magam, a doki megjegyzése óta viszont elkezdtem aggódni.
2008. okt. 10. 07:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Semmiképp se aggódj! A 3hónap manapság egyáltalán nem számít soknak! Ha pozitívan állsz a dolgokhoz és nem görcsölsz, akkor hamarosan összejön a baba! :) Remélem nemsokára sikerül! :)
2008. okt. 10. 07:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon migrénes vagyok. Kb. 15 éve mióta elkezdtem kamaszodni. Engem is végig vizsgáltak. Ct-k től kezdve minden volt, nehogy rák legyen stb. Végül kiderítették hogy a fejfájásom oka a vérnyomásom. Végigkínoztam 1,5 éven át de senki nem mérte meg a vérnyomásomat. 90/60 az átlag. Most már azért jobb, de a mai napig mindent megérzek. Időváltozás. Egy ismerősöm mondta hogy próbáljam ki az agykontrollt, mert a negatív dolgok is elősegíthetik. Pl. a tv bemondja hogy holnap jön a rossz idő, már előre tudom hogy migrénem lesz. És lehet csak bebeszélem az egészet. Én egy éve próbálkozom. Még nem jött a bébi ill. volt a múlt hónapban egy spontán vetélésem. Szóval sikerülhet.

De hogy megnyugtassalak. Egy kolleganőm szintén rettentő migrénes volt. Ő homeopátiás szereket szedett rá. De sokszor és sokáig tartott nála. Rögtön terhes lett. Most már 3 éves a babája. És a jó hír hogy a terhesség alatt teljesen elmúlt a migrénje és azóta sem jött vissza.:)

Szóval ez nem befolyásolja. Próbálj pihenni vagy relaxálni. Párologtass illatgyertyát. Lehet kapni kifejezetten nyugtatókat. Lehet egyszerűen csak stresszes vagy, amiről nem is tudsz és attól is kijöhet a migrén.

Pozitív hozzáállás az nagyon sokat segít. Hidd el bejön. Én rettentő pesszimista vagyok és most hatalmas stressz van a nyakamba, de mióta lefekvés előtt meggyőzöm magam arról hogy minden jó lesz és teljesen egészséges vagyok múlnak a tünetek.

Kitartás.:)

Puszi

2008. okt. 10. 08:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon aranyosak vagytok! :)
2008. okt. 10. 08:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia! Anyukámnak hosszú évtizedekig rettenetes migrénjei voltak, míg egyszer (46 évesen) egy gégész javaslatára kivették a manduláját. Pedig előtte nem volt sok problémája vele. A mandulaműtét után mintha elvágták volna, szinte alig fáj a feje.

De a migrénje alatt is sikerült négyszer teherbe esnie, tehát ne aggódj, a migrén közvetlenül nem lehet gátlója a teherbeesésnek.

Sok sikert!

2008. okt. 10. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!