Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A spermium meddig életképes a...

A spermium meddig életképes a szabad levegőn?

Figyelt kérdés
Ugyanis az történt, hogy a párommal együtt voltunk, és a hasamra élvezett el. Utána amikor felálltam hogy kimenjek a mosdóba, lefolyott rajtam, én ösztönösen utána nyúltam hogy ne follyon le, és a kezem a lábam közt landolt. Így teherbe lehet esni, ha mondjuk a kezem hozzá ért a hüvelybemenethez, és bejutott a sperma? Vagy ennyi ideig nem életképesek a levegőn? Kb 1 perc volt. Szóval mekkora az esély így a terhességre?
2010. máj. 7. 07:29
 1/9 anonim ***** válasza:
gyakorlatilag nulla az esély a terhességre.
2010. máj. 7. 07:31
 2/9 anonim ***** válasza:
O%
2010. máj. 7. 07:35
 3/9 anonim ***** válasza:
44%

Még akkor se valószínű a teherbe esés ha az ujjad becsúsztattad volna a hüvelyedbe.

Elkeserítő hogy mennyire felvilágosulatlan lányok élnek szeuális életet :S

2010. máj. 7. 07:41
 4/9 anonim ***** válasza:
57%

Meddig életképes a spermium?

Élettartama a környezeti tényezőktől és a hőmérséklettől függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra.

Milyen sokáig tart amíg a spermák elérik a női petesejtet?

Ejakuláció után a női hüvelyben a spermiumok körülbelül fél, 1 óra alatt érik el a petesejtet (a vagini körülbelül 7-12 cm hosszú). Néha ez akár 1-2 percig is eltarthat, mert hüvely izom összehúzódása-elernyedése miatt a spermákat visszaveti.

Tények és számok

Ejakulátum mennyisége 2-6 ml, ami függ az életkortól, testalakttól, előzetes szexuális aktivitástól.

A spermiumok száma Mililiterenként 20-120 millió, ejakulátumonkén 40-600 millió.

Naponta termelődő mennyiség a herében Maximum 100 millió (100-200 másodpercenként).

Ejakulátum összetétele Mintegy 10% szilárd s ezek közt 6% szerves és 4% szervetlen alkotórészt tartalmaz. Szerves alkotórészei közt fehérjéket,nukleint, lecitint, cholesterint és zsirokat találtak, szervetlen alkotórészeit foszforsavas mész jelenléte jellemzi.

Ejakulátum kalóriatartalma 5 kcal (mint egy maréknyi burgonya szirom).

Sebesség Az ejakulációnak 17km/h, ezt követően 3-4 mm percenként.

Nagyság Kb. 0,05mm hosszú, 0,03 széles a fejénél, a farok körülbelül a hosszúságának a 90-95%-át teszi ki.

Mozgásfajta Az ondósejt a farki része ide-oda csapkodása révén halad előre. (Kb. 800 ütés centiméterenként.)

Élettartam Vaginában: néhány óra. A méhnyakban 7 nap. A levegőn (függ a melegtől, szárazságtól stb.) 4-24 óra. A férfi testben 1 hónap.

Termékenység 10-20 millió spermium mili literenként, ebből 50-60% mozgó.

PH-érték 5,5-8,5

2010. máj. 7. 07:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Harmadik válaszolónak üzenném. Köszönöm a választ, lehet hogy felvilágosítatlan tudatlan nő vagyok, több gyermekes, de ilyen nem volt még velem. Mindig óvszerrel védekezünk. És mellesleg pozitív lett a tesztem. tehát nem csak én vagyok tudatlan........
2010. máj. 7. 13:47
 6/9 anonim válasza:
Igaz, hogy 4 eve, de hogy ha kerdesedet 7:29kor irtad ki, es napkozben irtad, hogy a teszt pozitiv lett ez megis hogy lehetseges ?! Mivel a tesztnek kell 10 nap.. Mind1. Jott a baba ? :)
2014. jún. 6. 15:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a "baleset" korabban tortent (akar tobb mint 10 nappal) es a kerdezo mar reggel tudta hogy pozi a teszt, es visszamenoleg kereste az okokat...
2014. jún. 21. 17:20
 8/9 Schopenhauer válasza:
Hát nem a megjelölt ok miatt esett teherbe az fix. Vmi ott más is volt :)
2015. jún. 23. 18:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Pl előváladéktól.
2016. jún. 10. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!