Szeretnék részt venni egy lombik programba mert sajnos természetes úton nem lehet gyerekünk és érdekelne hogy zajlik ennek a folyamata? és anyagilag nagyon megterhel e?
Szia!
Nekem is volt lombikom. Nálunk úgy volt, hogy az első időpontot megbeszélésre adták amikor a doki megnézi a leleteidet és ő is megvizsgál és megbeszélitek, hogy mi a teendő. Egyeztetitek mikor lesz mensi és majd menned kell vérvételre. Megnézik milyenek a hormonjaid és a doki ezek alapján dönti el, hogy hosszú vagy rövid stimulációd lesz-e ez azt jelenti, hogy megvárják a mensit és azt hiszem a 3. napjától kell vérvételre és uh-ra járni utána írnak fel szurikat amit magadnak kell beadnod pociba és a többit már tudni fogod. Ha hatottak a szurik megmondják mikor lesz petesejt leszívásod ami rövid altatásban történik és utána egy óra fekvéssel jár, aznap mikor petesejtleszívást csinálnak akkor párodnak reggel vinni kell a spermát kis tégelyt adnak erre a célra és miután a petesejteket leszívták és van köztük érett(ezért is kapod a szurikat) akkor mikroszkóp alatt megtermékenyítik a petesejtjeidet a párod spermájával, általában 4-et szoktak amik szépen fejlődnek(ezért is szurkolni kell) és a 4-5. napon ha minden oké akkor visszarakják a méhedbe katéteren keresztül,ha több embrió van ami szép akkor lefagyasztják és ha esetleg nem sikerül az első eset akkor következőleg beültetik az eszkimó babát(nekem is eszkimóm van itt a kiságyban játszik:-)) és onnan várni kell két teljes hét után tesztelhetsz.Remélem ++
Ha valami még érdekel írj nyugodtan remélem nem olyan zavaros a dolog. Sok sikert.
Jaj az anyagiakat elfelejtettem:-)
Nekünk egy program 150.000 Ft volt de ez attól is függ, hogy hogyan reagál a szervezeted a szerekre és meddig kell használni. Meg persze a mostani áraktól mert nekem az első kislányom spontán baba a második elsőre sikerült lombik a 3. pedig a 3.lombikos program után fagyasztott embrió visszaültetés és ő sikerült előtte két sikertelen beültetésem volt és már kezdtem feladni főleg mikor megkaptam a fagyasztott embriót és lám ő tapadt meg és már 10 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!