Mit csináljak ha nem bírom szedni a folsavat, mert nem bírja szervezetem?
Ha mar terhes vagy azonnal keresd meg a dokid ezzel. A folsav nagyon fontos.
Ha meg nem vagy akkor legalabb hivd fel. Vagy kerj tanacsot patikustol
A szervezetednek szüksége van rá, nem lehet, hogy nem bírja. Olyan nincs.
Más kérdés, hogy esetleg te nem bírod beszedni a gyógyszert... Mit szedsz/szednél, és miben nyilvánul meg, hogy nem bírod?
En folatot szedek (metafolin). Nekem attol semmi bajom sincs, de a folsavtol volt.
Nekem mthfr genmutaciom van, a szervezetem a folsavat nem tudja atalakitani es hasznositani (az szintetikus es a szervezet teszi hasznosithatova), de a folatot igen (ez termeszetes).
Veteletem is ketszer, mindegyik utan egyre nagyobb dozisu folsavat irt fel a doki, en pedig egyre rosszabbul voltam, mire vegul kiderult, hogy a szervezetem mereganyagkent kezeli az osszes folsavat, amit beszedtem es ez a baj.
Akkor valtottam az folatra, azota jol vagyok.
Szerintem erdemes megprobalni, vagy pedig taplalkozassal bevinni a szukseges mennyiseget, mert szukseged van most ra.
Nem tudom, ez mennyire számít, de a fiamnak, amikor még picike volt, pár hetes, folsavat írt fel a gyerekorvos (már nem emlékszem milyen, régen volt), de azt tudom, hogy beadtam neki, és 2 órára rá legalább egy órán keresztül sírt és nem lehetett megnyugtatni. Néhány napig figyeltem, hogy tényleg van-e összefüggés, aztán amikor úgy véltem, hogy van, akkor abbahagytam és onnantól nem volt baja.
Lehet, hogy csak másfajta kéne, de beszélj orvossal mindenképpen.
Egyél sok nyers spenótot és narancsot.
Ha odafigyelsz a kajára akkor nem kell. Én se szedtem.
A tabik nagy része szintetikus folsavat tartalmaz amit az emberek 50-60 %-as nem képes hasznosítani.
Szerintem pedig beszélj az orvosoddal vagy a védőnőddel, egy telefon semmibe se kerül.
Én a MagneB6-ot nem bírtam (hasmenés), az orvost megkérdeztem, azt mondta, hogy akkor ne szedjem, elég a terhesvitamin, a védőnőt megkérdeztem azt mondta, hogy a Boiron Magnesium 300+ -t szedjem, mert magnézium mindenképpen kell, attól nem lesz, és tényleg nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!