Egy hete késik, első tabimentes hónap. Baba vagy hormonzavar?
Sziasztok!
Ez az első tabi mentes hónapom, (lindynette 20) ma vagyok a 35. napomon, reggeli tesztem negatív lett.
A tabi helyretette a ciklusaimat 28-30 napra, ez alapján kb fél időnél ovu teszteket néztem, de negatívok sora után abbahagytam.
25. napon éreztem hasfájást, ekkor azt hittem 3 nap nemvártig biztos az lehet, de azóta sem jött meg illetve a terhességi tesztem negatív. (lehetséges hogy ilyen kései volt az ovum?)
Egy tünetet tartok érdemesnek említeni, az a hatalmas étvágy.
Vajon ez utóbbi és maga a késés a hormonok miatt lehet, vagy baba miatt?
Azt írtad hogy a tabletta helyretette a ciklusodat... ez így sajnos nem igaz, ha tabletta előtt már nem volt rendszeres a vérzésed, akkor sajnos a tablettával sem áll helyre, csupán a megvonásos vérzésed jelentkezik 28-30 naponta. Azt azonban el kell mondani, hogy a legtöbb nőnek fogamzásgátló után kinyúlik a ciklusa, van akinek 1 de van akinek akár 6-8 hónap is lehet, mire rendbe jön.
Én azt javaslom várjatok türelmesen, azonban ha tabletta előtt sem volt rendes ciklusod (37 nap feletti volt rendszeresen) akkor ideje lenne endokrinológust felkeresni, jellemzően valamilyen hormonzavar áll a háttérben.
(Az én esetem: IR-PCOS, 32 napos ciklusok,majd 6 év fogamzásgátló, abbahagytam és először 37 majd 52 napra jött meg, közben már egyre erősebben tartottam a diétát. Elkezdtem sportolni is, vérvételek, gyógyszer, de végül 9 hónap alatt lett baba :) éhséget 27 hét után éreztem csak. Hidd el, nem érdemes tüneteket keresgetni negatív teszt mellett. Jóval később jelentkeznek, amikor már magas a HCG-d, de addigra már nagyon erős két csíkod lesz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!