Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Egy babára ennyi pénz elég?

Egy babára ennyi pénz elég?

Figyelt kérdés

Sziasztok egy gyerekre havi 65e ft elég?

Ennyi lenne a kajára,és a babára.

2016. nov. 14. 11:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%
Pelus+tápszer árát tegyétek félre egy évig, plusz 5-10 ezer, ha sikerül, akkor a babára is elég lesz.
2016. nov. 14. 13:02
 12/24 A kérdező kommentje:
Leirom harmadjara, hogy RÁNK,és a babára lenne ennyi pénz havonta, csak ránk, és a babára..minden más kilenne fizetve.
2016. nov. 14. 13:28
 13/24 anonim ***** válasza:
62%

"Ennyi lenne a kajára és a babára "

Tehát két felnőtt étkezése és egy csecsemő szükségleteire ez a keret? Nem hiszem, hogy elég lesz.

2016. nov. 14. 13:29
 14/24 anonim ***** válasza:
76%

Hat mi nem veszunk semmi extrat magunknak.En fozok alt.tobb napra.

De ho elejen 50-60ezer korul otthagyunk a boltban.ez nagyreszt a picinek pelus,popsitorlo,tejpep,uveges kaja(ez persze nem kotelezo,de szerintem annyival nem dragabb)magunknak hus,teszta,zoldseg,gyumolcs(ezek csak par napra)tej,kave ilyenek.a legkevesebb az a tisztizo,tiszalkodo szerek.

Es ezen felul meg tapszer, naponta megyek friss kenyerert,zsemleert,ha elfogyott zoldseg,gyumolcsert.valami mindog kell ho kozben is amit elfelejtettem.

Szoval szerintem keves.oke,hogx eleinte tudod szoptatni(jo esetben) de mikor elkezditek a hozzatapit akkor akar fozod,akar veszed az is plusz penz.es ahogx mar irtak akarki lehet beteg,ruha kell,jatek barmi.

Ha ennyi lenne nekunk azutan,hogy mindent kifizetunk nem vallaltunk volna.

Mondjuk havi 100 a minimum.de abbol is necces.

2016. nov. 14. 13:39
 15/24 anonim ***** válasza:
80%
Puffoghatsz nyugodtan, de ha nem fogalmazol ertelmesen, akkor hogy varsz ertelmes valaszt? 65 ezer havonta kajara, tisztitoszerekre, tisztalkodasi cuccokra, babaruhara, tapszerre, pelenkara, stbstb szerintem nem eleg. Ha kell a ferjednek egy uj telikabat vagy neked egy uj telicipo az mar kb -20.000. Akkor abban a honapban mibol vesztek pelenkat vagy magatoknak kajat? Mire osszesporoljatok ebbol a havi 65 ezerbol a babakelengyerevalot az se 5 perc. En nem vallalnam be, szerintem ez igy keves.
2016. nov. 14. 13:43
 16/24 anonim ***** válasza:
11%

Hát ez attól függ. Pl. én moshtatózok és sokat főzök, amit meg lehet csinálni, azt nem vesszük boltból, szóval nekünk ez simán elég, sőt. És nem úgy kell elképzelni, hogy menza kaját eszünk, mert az ócsó, meg csórók vagyunk, sőt. Pl. hasamra ütök barna cukorból vagy barilla tésztából vagy csirkemellből bevásárolunk, mikor akciós, most az almaszezonban alma bevásárlás volt és raktam el egy rakás almaszószt stb. és az akciós ciklusok között kitartanak a dolgok, így tuti jó és változatos az étkezésünk, meglepően kevesebbért, mint mikor csak rövidtávra vásároltunk.

Még anno kezdtük el, mikor a gyerek tervben sem volt, de elegem lett belőle, hogy annyit költünk kajára, mint amennyiből mások megélnek, aztán megreformáltuk a háztartást és rászoktam, hogy rengeteg boltban vett dolgot inkább én csinálok meg, részben, mert olcsóbb is, meg tudjuk is, hogy mi van benne és finomabb... Igaz, én itthonról dolgoztam már akkor, meg hát én élvezem a főzést, sütést.

Meg én pl. a terhességem idején kezdtem el nézegetni a pelenkákat és nem az ára miatt döntöttem úgy, hogy mosható legyen, hanem szebb, meg tök tudja, tetszett az egész, ahogy csinálják, de így utólag, ahogy elnézem, hogy a velem együtt kismamáskodó két unokatestvérem mennyi pénz költ havonta pelenkára... Hát elég jó ötlet volt, holott mikor megvettük a szetett akkor meg ők mondták nekem, hogy egyszerre MENNYI VOLT????? Most meg milyen jó nekünk, hogy mi arra se költünk.

Persze átállni erre hirtelen drágábbnak tűnik, mert ugye először le kell rakni az alapokat, hogy minden legyen otthon, de hosszú távon jóval olcsóbb, mikor csak az előre nem megvehető dolgokat kell pótolni (pl. friss tejtermék) meg mikor melyik mindig kellő elálló épp akcióban lévő alapanyagot.

2016. nov. 14. 14:07
 17/24 anonim ***** válasza:
45%

Hát ha élelmes az ember,megoldható.

Pelusból a 100db-os gazdaságos,mellé popsitörlö plusz kakinál inkább zuhany a fenékre. Babakaja helyett főzés,kivéve a gyümis babaétel. Az gazdasgosabb a bolti.

Ruházkodása pepco és turi,de ha mosod,elég kb 6-8db mindenből,ha minden hónapban veszel 2-3ezerért,akkor.mire kell mindig lesz is,mert sokszor 62/68a ruha pl nem külön 62 és 68,igy az sokáig jó.

Tápszer. Iratni kell.anyatejet,mellé ha élelmes vagy,tejallergiás.tápszert kérsz 90%-al,amit egy éves korif kérdés nélkül irhat fel vizsgálat nélkül is.

Ha nincsen dohányzás,ital,mozi,buli,és kb semmi extra,és nem is sok húsételt esztek...

Na max igy elég annyi.

Én főztem hármunkra havi 40-böl úgy hogy exem dohányos is... Nem kivánom neked,hogy budget májast egyél,meg rizses hust 30deka húsból és majd egy kg rizsből 5napig...

Megoldható és a gyereknek mindene meg volt mindig,gyógyszerek is. DE !!! Egy db ruhát nrm kellett sose vennem,mert kaptunk mindig mindent innen onnan és speciális dolgokra se kellett költeni...

Most négyen vagyubk már,párommal ketten ,egy 4éves és egy 1hónapos.

Albérlet 40,rezsi télen meg minden számla 50. Emellé most páromnam a másod diploma miatt,ami messze van,havi 2-3 alkalommal,plusz helyileg járás,na a benzin igy 30-40ezer.130 ezer alap kiadás.

Emellé a hus nekünk szép kártyárol megy. A mi hármunk kajája hus nélkül 50ezer ,ebben van azért üditö,néha csoki,csipsz is.

Hússal mindennel kell 60 egy normális étkeztetéshez.

Tehát,ha élni akarsz és élvezni a gyerekvállalást,akkor nemnem elég 66ezer.

2016. nov. 14. 14:11
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

Totál őszintén? Nem biztos.

Nálunk pl. mindkét gyerek tápszeres lett, ami havi 15 ezer. Pelenka majdnem ugyanennyi. A kicsi hasfájós volt, mindent kipróbáltunk, arra elment kb. 25 ezer forint. Ha jön egy betegség 5 ezer alatt nehéz megúszni.

Most pl. a Kicsinél felmerül az allergia gyanú. Magánba vittem gasztróshoz. Igaz, alapból is odavittem volna, de azért a kíváncsiság kedvéért a férjem megkérdezte,hogy sztk-s alapon mikor kaptunk volna időpontot. Márciusra....

Nyilván nem vártam ki. A vizsgálat, a karcolásos teszt, a széklet vizsgálat 17 ezerbe került.

A váratlan kiadásokkal mindig kell számolni.

2016. nov. 14. 15:08
 19/24 anonim ***** válasza:
49%
Tuti nem elég csak akkor ha próbálsz mindenből olcsóbbat venni
2016. nov. 14. 15:22
 20/24 anonim ***** válasza:
75%
Hát én nem merném bevállalni,persze gyenge minőségű ételekből, meg otthon főzve, legolcsóbb pelussal talán kihúznátok.De nem fogod tudni semmilyen programra vinni, és abba is gondolj bele, hogy egy betegség alsó hangon 5-10 ezer, pluszba ha hasfájós, vagy fejlesztésre kell vinni...Nálunk csak a fiunkra megy el havi 50 ezer.
2016. nov. 14. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!