Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 16 évesen lehet sürgősségi...

16 évesen lehet sürgősségi fogamzásgátlásra menni szülő nélkül?

Figyelt kérdés
Felhívtam a kórházat, úgy kérdeztem, hogy kiskorú mehet e szülő nélkül, azt mondták nem. viszont utánaolvastam, sok helyen írják, hogy voltak már egyedül, meg hogy 14 év felett lehet szülő nélkül. Hogy is van ez?

2016. okt. 16. 13:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
26%

Simán elmehet egyedül nőgyógyászhoz,sőt a gyógyszert is kiveheti.

Ezt nem tudom honnan szeded 1-es.Én rengeteget mentem anno egyedül orvoshoz és a gyógyszereket is egyedül vettem ki 15-6 évesen,senkit nem érdekelt.Szerinted a gyógyszerészeknek van annyi idejük,hogy elkérik a személyi igazolványát,meg anyukáét is,aztán elkezdik vizsgálni az aláírásokat,lehetőleg egy grafológussal,akit ilyen esetekre tartanak a pult alatt,aztán a biztonság kedvéért még haza is telefonálnak,hogy anyuka tényleg tud-e a dologról..Nincsenek ők ilyen jól megfizetve,örülnek ha letelik a 8 óra...

2016. okt. 16. 20:14
 12/14 anonim ***** válasza:
60%

Itt nem csak arról van szó, hogy X orvos megvizsgálja és felírja e neki a gyógyszert szülő nélkül. Bármikor bármi történik, az első, akire számíthatnak, akihez fordulhatnak, aki segíthet nekik, és főleg, aki felelősséggel tartozik értük, az a szülő.

Valószínűleg nőgyógyászhoz sem jár a lány, annak ellenére, hogy ki tudja, mióta rendszeres nemi életet él. Mert ha járna, akkor már kiderült volna otthon, hogy mi a helyzet.

Ha becsúszik a baba, és el akarják vetetni, akkor azt már semmilyen orvos nem fogja a szülők tudta nélkül elintézni. És persze fizetni is nekik kéne.

Ha becsúszik a baba, és megtartják, az megint a szülők (azaz már nagyszülők) felelőssége lesz, mivel 16 éves gyerekek nem igazán tudnak egy csecsemőt eltartani.

Egy későn felismert méhszájseb, daganat, bármilyen nemi betegség, fertőzés, súlyos következményekkel járhat. A többtízezres gyógyszeres kezeléstől a kórházban ápoláson át a legrosszabbig. Mert Jancsika és Juliska már elég nagyok a szexhez, de inkább nem vallják be otthon, és nem mernek elmenni az orvoshoz.

Aztán meg majd csodálkoznak, ha a szülők soha többé nem bíznak meg bennük.

Szíve joga mindenkinek kamaszkorban elkezdeni nemi életet élni, de legyen annyi esze, hogy az anyja legalább tud róla.

2016. okt. 16. 23:22
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Köszönjük a segítséget.

Az anyja tudott arról, hogy nemi életet élünk.

Hívtam mindenféle Tinédzserambulanciát, meg hasonlókat, sajnos sehol sem akartak minket kisegíteni, végül elmondtuk az anyjának, s elmennek nőgyógyászhoz (mellesleg, pont 1 nappal későbbre volt időpontja...)

2016. okt. 17. 16:52
 14/14 anonim ***** válasza:
53%
Mivel kellett volna titeket kisegíteni a tinédzser ambulanciákon? Elmegy nőgyógy ügyeletre, szétteszi a lábát a dokinak(az amúgy is megy már neki, mint látom) megnézi, felírja a gyógyszert, kifizetitek és beszedi.
2016. okt. 17. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!