Volt már valaki hasonló helyzetben, gombás gyulladással terhesség? (Többi lent)
Sziasztok!
Nagyon szeretnénk a férjemmel már egy kisbabát. Az előző menstruációm szeptember 16-an volt. 3 hete voltam nőgyógyásznál, ma jött meg az eredmény, hogy gombás gyulladásom van.
A kérdésem az lenne, hogy ez a gyulladas akadályozza e a teherbeesést, ha meg összejött a baba akkor árthat-e neki?
Szép napot kívánok mindenkinek!
Ha megfogant a baba, nem árt neki a fertőzés. A dokid majd ad olyan gyógyszert, kúpot, amit terhesen is lehet használni.
A következő próbálkozással viszont várjatok addig szerintem, amíg meggyógyulsz, ez néhány nap/1-2 hét alatt akár meg is történhet, attól függ, milyen gombád van.
Terhesen jóval könnyebben kialakulnak ezek sajnos. Nekem ez a negyedik terhességem, és állandóan volt valami kisebb-nagyobb probléma ezekkel a fertőzésekkel.
A gyerekeim időre születtek, és egészségesek, a mostani terhességem is rendben van, 18 hetes, pedig már most is túl vagyok egy ilyen nyavalyán.
Persze, simán megfoganhat, és nem árt a babának. Persze minél hamarabb kezelni kell, mert esetleg "felszállhat" és úgy vetélést okozhat, de úgy önmagában nem ártalmas.
Nálam majdnem ugyanez volt, mint most nálad, mikor terhes lettem.
Köszönöm a válaszokat!
A rákszűrésem eredménye ASCUS lett... a dokim szerint ezzel semmi probléma nincs, a gyulladás miatt van és a gyermekvallalásban sem játszik szerepet. De azert én aggódom.
2. Valasszoló!
A terhesseged rendben volt? Es neked milyen tuneteid voltak a gomba miatt? (Elnezest az ekezet hianya miatt)
Igen, rendben volt minden. A szokásos, viszketés, érzékenység, fura folyás.
Amúgy nekem minden terhességem alatt (3) előjött, sajnos hajlamos vagyok rá. Az utolsónál mint írtam a fogantatás idejében is fennállt.
De a gombás fertőzés tényleg nem ártalmas, és nem befolyásolja a teherbe esést.
Koszonom szepen a valaszodat!
Remelem vegre ossze jon a kisbaba!
Jovoheten kiderul :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!