Most akkor a bromocriptint meddig kell szedni terhesen?
Annyi összefüggés lehet, hogy a magas prolaktin okozhat vetélést és emiatt kell a bromo, hogy alacsonyan tartsa.
Hasonló a helyzet, amikor alacsony progeszteron miatt van a vetélés és emiatt szednek plusz hormont.
Én is szedtem ezt a gyógyszert más okból, de szerintem ha a 8. héten már vetéltél el, akkor a 12.-ig kéne szedni. Azután már megszoktak maradni a babák.
Szerintem majd próbáld fokozatosan elhagyni, ne legyen probléma abból ha egyik napról a másikra teljesen elhagyod.
De amikor elveteltem szedtem! A nődokira hallgattam.
Hat nem tudom mert a prolaktin ugye el kezd emelkedni a terhesseget kovetoen h ne menstrualjon a nő es ha ezt gatolom a bromoval h emelkedhessen nem tudom h az jo e! Azert kaptam a bromot mert 1200 volt a prolaktinom es nem menstrualtam egyaltalan.eleve a prolaktin az a tejelvalaszto hormon ami azert lesz magas a terhesseg alatt es utana h a kismama szervezete a terhessegre koncentraljon.de ha ezt gatolom gyogyszerrel nem ertem az miert jo.ifazabol csak talalgatok.a hazi orvosom a 6. Hetig javasolta;)
Azért így már más.. Akkor átlagolj és szedd addig. Mondjuk a háziorvos és az endokrinológus majdnem ugyan azt mondta.
A betegtájékoztatóban mit irtak erről?
Nekem 2 endokrinológus es a nodokim is a 12. hetig javasolta. Ugy remlik, a betegtajekoztato is ezt irja.
Terhesseg elejen meg nem emelkedik meg a prolaktin szint, csak a vegen, es nem azert, hogy ne menstrualj, hanem azert, hogy taplalni tudd majd a babat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!