A feleségemnek időre van szüksége, de mégis mire?
Lassan 40 éves leszek a feleségem 33 éves. Alig pár éve szerezte meg a (sokadik) diplomáját és talált egy remek állást amit szeret. Még az egyetem alatt szeretett volna szülni, de akkor én még nem meretem beválalni, mostanra viszont megvan mindenünk lakás, autó, tartalék a bankban... és most ő nem akar.
1 éve csak a majd, majd... De azt nem tudja megmondani, hogy mikor csak azt hogy most nem.
Külföldön élünk, meg a feleségem nem magyar így én költöztem, hogy közel legyen a családjához szóval ez sem akadály, hogy nincs segítség.
Szereti a munkáját és nem akarja otthagyni, azt mondta nem vágyik most babára (3-4 éve vágyott rá, most nem)
és nem tudja megmondani mikor...
Van ilyen, hogy egy nőnél "elmulik" a gyererek íránti vágy? Talán soha nem akar majd gyereket? De hisz akart, akkor most mi történt?
Ezekre a kérdésekre ő maga sem tudja a választ.
Ha ő se tudja, mi mégis mit mondhatnánk?
Lehet, hogy korábban csak fellángolás volt.
Lehet, mostanra már jobban sejti, mivel jár egy gyerek, azért nem akarja.
Korábban nem tudta, milyen örömet jelenthet a munkája, mert még nem dolgozott.
És az is lehet, hogy csak tőled nem akar, mert időközben gyengült a kapcsolatotok.
Hmm...érdekes ez.
Talán vele kellene erről beszélni, mert mi itt csak találgatni fogunk!
Lehet h régen még lelkes volt és fiatal, a kapcsolatotok is friss volt, úgy érezte jöhetne a baba.
Azóta eltelt sok év, kiépítette az életét, több diploma, jó állás stb., lehet h ezt nehéz neki otthagyni egy gyerek kedvéért, ami elég nagy életmódváltást jelent.
De tényleg jobb ha vele beszélnéd meg, de akár a kapcsolatotokat is átgondolhatjátok, hogy nem azzal van-e problémája. Azt mindenképp tisztázd vele, hogy akar-e egyáltalán gyereket valaha, ha te igen.
Lehet, pont az a gond, hogy eltelt az idő.
Tudod, 33 évesen még akármilyen fiatal is, gyerekszüléshez már nem az. Az optimális koron túl van, rohamosan csökken a termékenység, szaporodik a komplikációk lehetősége, stb. Talán pont ez az, ami miatt most már félne egy terhességbe belevágni, az meg ugye a gyerekhez elengedhetetlen.
Írták már, de ebben a korban valóban másképp látja valaki, hogy mivel jár a gyerek és az anyaság, és nem biztos, hogy akarja ő ezt minden árnyoldalával együtt. Lehet, hogy most több negatívumot lát a dologban, mint pozitívat.
Nem tartom kizártnak, hogy idővel valaki meggondolja magát, és már ne akarjon gyereket. Elvégre az ellenkezőre is rengeteg a példa, hogy a nő leteszi a nagy esküt, hogy sose fog szülni, aztán pár év múlva sírva fakad minden pelenkareklámon, hogy ő kisbabát szeretne. Fordítva is el tudom képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!