Terhesség esetén elmaradt a pms nálatok? Esetleg lelki okok megváltozása miatt tűnt el a pms-em?
Minden hónapban van pms-em már mensi előtt egy héttel görcsöl, és ideges vagyok, sirás szorongás szokott rám törni. Most semmi. Mitől múlhat el a pms?
Kiváncsi lennék rá, hogy másnál hogy volt aki teherbe esett, és ugyanúgy volt-e pms-e (ha hajlamos volt rá előtte) vagy elmúlt?
Végeredményben a pms nálam az ösztrogén csökkenésével lehet kapcsolatban, mert ciklus második felében ahogy csökkenhet az ösztrogén, úgy jelentkeznek a tünetek egyre jobban.
Ami változás történt még, hogy új párom van, akivel már nincsenek azok a problémák amik előtte voltak (lelkileg). Létezik hogy a pms valóban lelki eredetű probléma lenne? Ezen nagyon meg vagyok lepődve, mert ha a partnerváltás a pms elmúltának oka, akkor valóban igaz, hogy az egész pms lelki eredetű dolog!
dehát értitiek, nem várt előtt, amikor fájni kellene, akkor mi volt? nem fájt egyáltalán?
második válaszoló, de azelőtt meg mindig volt neked? csak a nem várt előtt nem jelentkezett szokoásos módon?
Én amióta csak menstruálok, minden hónapban szétszenvedem az agyam, már bő egy héttel a menzi előtt igazi hárpia tudok lenni, úgy kell visszafognom magam, hogy viselkedjek normálisan és ne kergessem őrületbe a körülöttem élőket, illetve fáj a hasam, a derekam, a mellem, felpuffadok. Persze nem úgy, hogy meg kelljen őrülni bele, de azért kellemetlen.
Fél évig próbálkoztunk a babával, akkoriban nagyon figyeltem, mikor milyen tüneteim vannak, hogy "hátha most..". Volt olyan hónapom, mikor meg voltam róla győződve, hogy most tuti sikerült a bébi, mert semmi jelét nem érzem annak, hogy meg akarna jönni. Túrót. Csak ahogy elkezdtem akarni a babát, minden hónapban biztos voltam benne, hogy már terhes is vagyok, és tök máshogy kezdtem el megélni a pms-t. Volt akkor is, de nem pokoli kínként élt bennem, hanem úgy, hogy most ezt biztos a bébim okozza, és neki szabad :D
A valóban sikeres hónapomnál már tomboltam és bőgtem, hogy rohadjon meg a világ, hogy sose leszek terhes, mert megint érzem, hogy mindjárt elönt a vér. Épp hétvége volt, egy egész napot az ágyban töltöttem, mert minden bajom volt, ahogy szokott. Plusz bőgtem és sajnáltam magam. Valamiért mégis rám jött este, hogy teszteljek, és olyan pozitív lett, hogy kb még bele se ért a mintába, márt ordított a második csík :)
Úgyhogy biztos, hogy a pms-nek van lelki oka is, de nem hiszem, hogy kizárólag attól érzi az ember lánya, maximum nem mindegy, hogyan fogod fel. Mivel én elkezdtem babának betudni, rögtön nem úgy éltem meg, hogy már megint szenvedek, hanem, hogy talán most készülődik ott valaki :) Ettől függetlenül kellemetlen tudott lenni akkor is.
Azóta pedig minden a régi, nekem szüléssel sem múlt el semmi, ugyanúgy szenvedek továbbra is :D
A testi tünetek erősebbek voltak, mint előtte. Olyan erősen görcsöltem és előbb is kezdődött, hogy biztos voltam benne, hogy "elszúrtuk" a hónapot, mert annyira korán nem voltunk együtt, mint ami egy sokkal rövidebb ciklus esetén esélyt jelentett volna (kb. a menstruációm legvégén - nem volt időzített az együttlét, csak vérzés alatt nem szoktunk).
A lelki rész: Mások szerint olyankor idegesítőbb vagyok, de magamat nem idegesítem, így erről nem tudok nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!