Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Túl kevés menstruáció 30...

Túl kevés menstruáció 30 évesen? Mik lehetnek az okai?

Figyelt kérdés
Kérem csak az olvassa végig, akit tényleg érdekel és esetleg tud tanácsot adni. Szóval még év elején voltam vele dokinál, akkor ő mindent "rendben" talált. Azt mondta, nem kell emiatt aggódnom. Tavaly lettem figyelmes arra, hogy a régen 5-6 napos erős menstruációm lecsökkent pár napra, és a vérzésem is gyenge lett. Megjön időre, pontosan 28 napra. Előtte nem barnázok, meg semmi. Viszont már az első nap sincs az az igazi erős vérzés, 2. nap meg mintha kb. már elmúlóban lenne. Megvan, megvan, de ennyi. Peteérésem elméletileg van, méghozzá pont középidőben. Pár hónapja már nem védekezünk, de eddig nem lettem terhes. Általában a 12. dpo-n el szoktam lőni egy tesztet, hogy amennyiben meg is jön, tudjak róla, ha volt "kémiai" terhesség. De mindig negatív és persze megjön. Valaki esetleg tudna tippeket adni? Hormonprobléma állna a háttérben? Most direkt visszakerestem a hüvelyi uh eredményét. 21. ciklusnapon 9 mm volt a méhnyálkahártya. Jobb petefészek 27x17 mm, bal 35x22, benne kialakuló sárgatest. Ja, most nézem, a doki ráírta a papíromra, hogy oligomenorrhoea. Még jó, hogy jeleztem neki, hogy pontos 28 napos a ciklusom, csak a kevés vérzés a gond...
2016. júl. 26. 09:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem novemberben volt egy petefészekciszta műtétem, és azóta gyengébb a menzeszem. pontosan 30-32 napra jön meg, csak gyengébb. Már jeleztem az orvosnak mikor voltam citológián de azt mondta hogy ez nem gond. Nekem is azt mondta hogy amíg szabályos addig nem probléma.
2016. júl. 26. 22:42
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem nincs komoly gond... Azt nem írta senki, a 21. napon a 9 mm méhnyálkahártya vajon kevés vagy jó? Mert ha kevés, akkor ez is okozhatja a problémát ugye.
2016. júl. 28. 11:41
 13/16 anonim ***** válasza:
Én 24 vagyok, de nekem is gyengébb a vérzésem kb 6 hónapja. Jóval. 3-4 nap de az első és utolsó nap elhanyagolható,és a többin is 2 normál tampon elég. Mivel én nem akarok babát és óvszerrel védekeztünk, jött a pánik mindig. Aztán uh-n persze sosem volt semmi, pedig direkt emiatt nézett a doki. Menstruáció előtt pont 1 héttel 9mm volt a nykh, azt mondta most rendesen meg fog jönni. Hát nem jött... :) Nem tudom mi okozhatja, most gondolkodom hormon nezetesen. Érdekes, mert a Pms ugyanúgy maradt sőt rosszabb lett.
2016. júl. 28. 16:38
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem is 30 éves korom körül lecsökkent a vérzés mennyisége is (azelőtt pl az első éjszaka mindig átáztam, de egyszercsak éjszakánként szinte nem is volt vérzésem), illetve a napok száma is 6-ról 3-ra változott. A nőgyógyász azt mondta, nincs jelentősége, mivel minden rendben volt az uh-n. Azt is hozzátette, hogy a ciklusban állhatnak be ilyen változások. Ráadásul sok helyen olvastam, hogy a természetes az lenne, ha kevés vérrel ürülne a petesejt, a sok vérrel menstruálás elsavasodásra utal (a menstruáció egyébként is egyfajta méregtelenítési folyamat). Én megfigyeltem ezt az összefüggést, mert 30 éves korom körül elkezdtem sokkal tudatosabban étkezni és ezt követően szembesültem ezzel a jelenséggel.

Azóta 37 éves vagyok, most 34 hetes terhes, a kisbaba a 4. próbálkozós hónapban jött össze, szóval nem volt gond.

A korai menopauza jelei amúgy látszanak az ultrahangon, a vérzés kimaradása az elsődleges jele, valamint a ki nem maradt ciklusokban BŐ vérzés jelentkezik. A nőgyógyászom mondta ezt, hozzátéve, hogy nem az a menopauza, hogy egyre kevesebb mennyiségű a vér, aztán egyszer csak "elapad".

Szóval, ha az ultrahangon mindent rendben találtak, nem kell aggódnod.

2016. júl. 28. 18:41
 15/16 anonim ***** válasza:
#13-as vagyok! Egyénként én is fogytam majd 10 kilót ebben az időszakban,kevesebbet és mást eszem, kicsit stresszesebb vagyok,szóval lehet ez az oka. Lehet nálad is jött valami külső változás is, az okozhatja.
2016. júl. 28. 18:55
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, kicsit megnyugodtam, hogy talán nem feltétlen jelent problémát, vagy talán nem akkorát. Aztán pár hónap múlva meg úgyis kiderül...
2016. júl. 29. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!