Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Enyhe IR-em van, ki milyen...

Enyhe IR-em van, ki milyen gyogyszert kapott rá és használt?

Figyelt kérdés
az endokrinológus azt mondta nem fogom kivánni tőle az édességet és naponta max 2-3 alkalommal fogok tudni enni mert nem leszek éhes ( most folyamatosan az vagyok és néha rámjön hogy befalok tábla csokit is akár) de 55 kg vagyok szal nem vok kövér vagy ilyesmi, terhesség alatt is kell szedni ezt a gyogyszert? Sajnos nem tudom még a nevét

2016. júl. 10. 21:31
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

Én Merkformint kaptam.

Semmi ilyen "csodás hatása" nem volt, amit leírtál, de szerintem nem is ez a gyógyszer dolga.

2016. júl. 10. 21:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Hahaha, de vicces doki!!!! Nem, sajnos sem étvágytalanságot nem csinál, sem az édesség utáni vágyat nem szünteti meg a metformin! De jó is lenne... Én szedtem terhresség alatt is, csak szülés előtt pár héttel hagytam abba a szoptatás miatt. Van, akivel csak a 12. hétig szedetik, ez orvosfüggő.
2016. júl. 10. 21:40
 3/10 A kérdező kommentje:
Oh a fene!!!! Azt hittem pedig elmulik ez a szörnyű kaja utáni sovárgás:((( azért köszi a válaszokat! Akkor segített nektek a teherbeesésnél igaz? De a gyógyszer mellett odafigyeltetek a kajákra is?
2016. júl. 10. 21:44
 4/10 anonim ***** válasza:
#2 vagyok, persze nagyon fontos a gyógyszer a babához! De diéta nélkül nem sokat ér sajnos... azt is komolyan kell venni és ha lehet, sportolni is kell függetlenül attól, hogy nem vagy kövér. Viszont manapság már milliószor könnyebb diétásan étkezni, mint akár csak 10 éve, milló diêtás recept van a neten és sok-sok alapanyag van a boltpkban is. Kitartást hozzá! És sok sikert a babához!
2016. júl. 10. 21:57
 5/10 A kérdező kommentje:
igen, az étkezést már elkezdtem korábban PCO miatt, ill egy baba már elment:( valoszinüleg IR miatt mert folyamatosan kenyeret ettem csak azt kivántam:( köszi a biztato szavakat, eléggé ki vagyok... most már fél éve missed ab ota nem jön össze:(
2016. júl. 10. 22:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Merckformint. Azt hiszem, attól szédültem, de nem biztos. Étvágytalan nem voltam. 12. hétig szedtem, aztán a doki dönti el, melyik iskolában hisz. Az egyik szerint később is hatásos, a másik szerint nem. De ártani nem árt.
2016. júl. 10. 22:58
 7/10 anonim ***** válasza:
IR Mellett napi ötször kell enni, a szénhidrátokat megfelelően elosztva megfelelő alapanyagokból+ sport. Az IR-t nem lehet csak egy inzulin érzékenyítő gyógyszerrel elintézni. a napi 5szöri étkezésnek az lenne a lényege, hogy állandó inzulimszintet tarts fenn.
2016. júl. 11. 11:33
 8/10 A kérdező kommentje:
En most napi 5 szor etkezem mert a nodokim is ezt mondta ezert sem ertem az endokribologust ezert is kerdeztem itt ra.megvarom a holnapot mert lehet nemis ezt a bogyot akarja nekem adni vagy nem tudom...
2016. júl. 11. 14:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is enyhe az IR-em, és nem vagyok túlsúlyos sem. Merckformin XR-t szedek 1500 mg-ot, mert a kisebb adagokra semmit sem javultak az értékeim. Mára sikerült elérni, hogy tankönyvi az inzulinom. Én nagyon édesszájú voltam előtte, de most könnyedén le tudok mondani az édességről. Ez csak közvetve a gyógyszer 'mellékhatása': már nem magas az inzulinom, ezért nem esik nagyon le a cukrom, ezért nem jelzi a szervezetem egyfolytában, hogy szénhidrát kell neki.
2016. júl. 11. 18:39
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen:) már 3dik napja szedem, szerencsére nem voltam rosszul tőle eddig, talán első nap!
2016. júl. 14. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!