Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi van ha terhes vagyok?

Mi van ha terhes vagyok?

Figyelt kérdés
4-én voltunk együtt a férjemmel, védekeztünk, de történt egy kis baleset. Saccperkábé akkor volt a peteérésem, most kellene megjönnie, de egyelőre semmi. Érzem a tüneteket. Mellfeszülés, ólmos fáradtság, szurkálások, görcsök is voltak, éles szaglás, gyakori vizelési inger, stb. Van már egy kisfiam, tudom mit kell figyelni. A gond az, hogy nem terveztük, és hát finoman szólva se éltem egészséges életet. Napi egy doboz cigi, 5-6 kávé, alkoholt is ittam, alig ettem. Mi van ha terhes vagyok, és ártottam a babának, mégha akaratlanul is? Rettenetes lelkiismeret furdalás gyötör. Eszembe se jutott a gyerek, egyáltalán nem úgy éltem, mintha tervezném.
2016. jún. 21. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
18%

"történt egy kis baleset."

Létezik esemény utáni...

2016. jún. 21. 11:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Először csinálj egy tesztet! És ráérsz akkor aggódni, ha pozitív.

Mensi előtt én is felvonultatom az összes terhességi tünetet, ez semmit se jelent. A koplalás miatt is késhet.

Ha +, akkor őszintén mondd el a dokinak, mi újság, és ő hitelesen el fogja mondani, mennyi az esélye hogy gond legyen. Addig minden esetre semmi pia, kevés (semmi) cigi. És egyél rendesen.

2016. jún. 21. 11:31
 3/5 A kérdező kommentje:

Kivárom ezt a hetet, aztán tesztelés. Most még korai lenne szerintem. Az a baj, hogy nem tudom pontosan mikor kéne megjönnie, nem tartom számon.

Basszuskulcs :( A cigi miatt parázok csak, meg amiatt, hogy alig ettem, de a cigit kB egy hete nem szívom úgy megijedtem. Alkoholt azért nem vittem túlzásba, néha egy üveg sör lecsúszott a nagy melegben, este, de maximum 3-4 összesen.

Az orvosnak töredelmesen bevallom majd, ez egyértelmű.

2016. jún. 21. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
még ez annyira korai terhesség lehet (ha van) hogy nem árthatott a cigi,alkohol. a cigit kell elhagynod,hogy ürüljön a szervezetből mire már tőled kap minden tápanyagot,de nem lehetett ettől baja. ha ideges vagy,kérdezd meg a nőgyógyászt.
2016. jún. 21. 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:
A sör és a nemevés teljesen lényegtelen. Előbbi azért, mert kb. az 5-6. hétig nem kapcsolódik össze a keringés, a baba egy független zárt rendszer. A nemevés részben ugyanezért lényegtelelen, a szikhólyag táplálja az embriót, amíg kialakul a lepény, nem te. Meg sokan fogynak 5 kilókat az elején a hányás és az étvágytalanság miatt, semmi baja ettől a babának. A nikotin kb. fél év, míg az utolsó száltól teljesen kiürül, de nyilván a legjobb amit tehetsz, hogy mostantól nem szívod.
2016. jún. 21. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!