A terhesség tervezésénél elegendő, ha kétnaponta szedek Elevitet?
Szia! Mi is projektelunk de naponta szedem az Elevitet. Valojaban nekem is meghozta az etvagyamat, de probalom magam visszafogni. Miota probaltok?
Sok Sikert :)
szia!
másik kérdésnél is idéztem. egy dokihoz intéztek a következőket:
KÉRDÉSEM:
"Sokat olvastam a magzatvédő vitaminokról. Megértettem, hogy mindenképpen ajánlatos a szedésük. Párommal nemsokára babát szeretnénk.
De előreláthatólag a vitamint a tervezett teherbeesés előtt pár nappal/maximum 1 héttel fogom tudni elkezdeni szedni. Az lenne a kérdésem, hogy nem túl késői-e ez még? ha igen, akkor ajánlatos a baba tervezést elhalasztanunk egy ciklusnyival?
Fórumokon is sokat olvasgattam, de mindenképp szerettem volna hallani egy hozzáértő véleményét.
Válaszát előre is köszönöm."
ORVOS VÁLASZA:
"Egyáltalán nem késő, hiszen a szervek kialakulása a terhesség 3-8. hete között történik. Hogy miért javasolják mégis a minél korábbi szedést? Gyanítom, hogy "marketing" megfontolásból. Magam is részt vettem az Elevit tesztelésében a 90-es évek elején, így a véleményem is kellően megalapozott."
Engem ez győzött és nyugtatott meg a legjobban. (korábban is kérdeztem ettől az orvostól. egy nagyon segítőkész dokiról van szó, még mielőtt valaki úgy gondolná, hogy csak elbagatellizálja a problémát. véleményem szerint erről szó sincs)
szia
én a tervezett előtt folsavat kezdtem szedni. aztán 1,5 hó után terhes lettem. kérdeztem a dokimat milyen vitamint ajánl, de azt mondta többet ér ha magát a vitamint eszem meg. sok vitamin van magában az almában is ha héjastul eszem meg. én pl. a gyümölcsöket nem nagyon szeretem, de az almát megeszem midnen nap, plusz mellé a zöldségeket bőven étkezésekkor. (paprika, paradicsom, uborka, répa, gomba...stb). éppen ma mentem a 16htes vérvételemért, minden zsuper, egy csillag sincsen rajta. én jodidot szedek(kétnaponta), és Magnerotot. Sosem voltam híve a vitaminoknak, szerencsére a dokim sem. nem kezdő már, így tudja mit beszél. de persze van olyan doki aki ennek az ellentétje. ha minden rendben van akkor mindegy hogy szeded e vagy sem. a folsav a legfontosabb!
üdv, 16+4 napos kismami
sok szerencsét
ja, a sógórnőm aki az elevitet szedte panaszkodott rá hogy sokszor volt puffadt a hasa, székrekedése volt. a végén márcsak 3 naponta vett be egyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!