Régen is ennyi nő volt aki nem tudott rögtön teherbe esni? Vagy csak most van igy?
szia!
ahogy megfigyeltem,aki szeretne babócát,neki nehezen jön össze,aki nem,az hipp-hopp teherbe esik. Barátnőm is 1 éve probálkozik, eddig sajn sikertelenül...mi nem terveztük,teherbe estem,másik ismim se tervezte,és neki is babócája lesz..süleim tesómat nem tervezték,huppsz elsőre összejött, engem terveztek, 1 évig vártak rám...szal lehetnek lelki okai is.
Olvastam erről a témáról egy elgondolkodtató cikket a Nők lapja évszakok tavaszi vagy nyári számában. Egy meddőségi szakember beszélt erről, szerinte nagy mértékben közrejátszik a sok sikertelenségben, hogy korunk nője előbb a karriert hajszolja, aztán ( és minden más után ) szánja el magát a gyerekre. Sok nő úgy gondolja, hogy az élete minden részét irányítja kézben tartja, miért ne sikerülne ezt a dolgot is uralnia? A természet pedig nem parancsra működik...
Így telnek el nagyon értékes évek, sokan 30 után kapnak észbe, amikor már szinte megduplázódik az anovulációs ( ovu. nélküli ) ciklusok száma, anélkül, hogy erről bármit sejtene.
A másik ok: sok női nyavaja épp 30-hoz közel jelenkezik először.
És még egy érdekesség: a fogamzásgátló tabletták korát éljük, ami lenyomja azt a természet adta képességünket, hogy immunológiailag hozzánk illő párt találjunk, ugyanis nem működik a természetes ösztönünk. Ha két olyan ember találkozik, akinek az immunrendszere üti egymást, bár látszólag semmi bajuk, az orvosok sem tudják, miért, egymással nem jön össze a baba, majd amikor másik párt találnak, mintegy varázsütésre mindkettőnek lesz gyereke. A környezetemben van erre konkrét példa, 5 sikertelen lombik után!
Szóval, összetett a kérdés, és én is többé kevésbé a 30 felé gyereket akarók táborát erősítem azzal a különbséggel, hogy az első 26 évesen pikk-pakk összejött, a másodikkal meg küzdünk erősen....
Kicsit szentimentális és bőbeszédű voltam, mindenkitől bocs. Csak engem is nagyon foglalkoztat a téma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!