Ha nem azonos időben mérem a hőt, akkor eddig nagyon elrontottam?
Mindig reggel mérem a hőmet, de eddig nem tudtam mindig ugyanakkor, mert már pisilnem kell, vagy szomjas vagyok ...stb, és gyorsan megmérem a hőmet, utána pisi, ivás, mikor mi.
Tehát hiába van beállítva mondjuk 7-re a telefonom, sokszor felkelek a férjem telefonjára mondjuk 6-kor, és akkor már jön a pisilési inger, nem tudok várni. Hétvégén meg pont fordítva, tovább alszom, és ezért 8-9 körül mérek.
Most volt, hogy megmértem a hőmet 6-kor, akkor 37,8 volt, 7.30-kor meg már 37,1, pedig nem történt semmi, nem ittam, nem pisiltem, nem mozogtam, csak mértem, visszaaludtam, mértem.
Mit lehetne kezdeni ezzel? Állítsam be a telefonomat mondjuk 5-re, mérjek és aludjak vissza?
Akkor esetemben minál hamarabb kell ezek szerint megejteni a hőmérőzést, mert az a gond, hogy reggel ébredés után már ki kell mennem wc-re.
Másnak nem okoz ez gondot?
Találd fel magad egy kicsit, például napközben igyál többet, és estefelé már kevesebbet, hogy egy mmérésnyi időt kibírj még a reggeli első pisi előtt.
Vagy tényleg állítsd be a telefonodat a legkorábbi időpontra, ami előtt nem ébreszt fel semmi, pl. a férjed ébresztőjével egy időben, aztán mehetsz pisilni, és még vissza is alhatsz.
Vagy: a hőmérőzés egyszerűen nem neked való, ahogy pl. nekem sem, mert én meg más okból nem tudok minden nap azonos körülményeket biztosítani. Az ovuláció megfigyelésére számos más módszer is létezik, úgyis kombináltan érdemes ezeket alkalmazni, mert önmagukban egyik sem tökéletesen megbízható (ovu mikroszkóp, méhnyak, cervix-váladék, ovu-teszt, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!