Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Escapelle lehetséges hogy nem...

Escapelle lehetséges hogy nem hat ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Párommal a ciklusom 12.napján éjjel voltunk együtt. Valószinü hogy ekkor volt a peteérésem. Másnap délelött 10órakkor vettem be az Escapelle esemeny utanit. Lehetséges hogy akkor éjjel másnap reggelre megtermékenyülhetett a petesejt? Várom a jóindulatu véleményeket!

2016. ápr. 30. 14:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Persze
2016. ápr. 30. 14:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Elvileg 4 nap múlva kellene hogy megjöjjön. De jó pár napja görcsöl a hasam idöközönként nem állandóan, sürün kell mennem wcre. Esemény utani mellékhatás nem jelentkezett nálam se hányinger sem szedülés.
2016. ápr. 30. 14:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Elvileg lehetséges, de kell idő a petesejtnek is, hogy a petefészekből a méhig elérjen, bár nem tudom mennyi. Ezen kívül szerintem beágyazódást is gátol a sürgősségi fogamzásgátló. Gyorsan bevetted, szerintem ne aggódj.
2016. máj. 3. 09:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Még mindig semmi. Csak várok. Nem tudom h mennyi idő de sokan irták hogy hiába vették be 6-7 órán belül is ha peteérés beindult már nem tud hatni az Escapelle.
2016. máj. 3. 09:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Nos én úgy tudom, hogy az esemény utáni leválasztja a méhnyálkahártyát (mint mensikor is ugye az válik le) és ezáltal nem a megtermékenyítést gátolja, hanem a beágyazódást. Tehát hiába is termékenyülne meg a petesejt, mivel a méhnyákahártya leválik, nem elég vastag a beágyazódáshoz, nincs hova megtapadnia. De ha tévedek javítsatok ki.
2016. máj. 4. 09:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Félig igazam volt.

"A tabletta formájában szervezetünkbe kerülő hormon meggátolja a tüszőrepedést (ovulációt). Emellett méhnyálkahártya leválást idézhet elő, amely megakadályozza a megtermékenyített petesejt beágyazódását. Bizonyos készítmények ugyan messze nem 100%-os hatásfokkal, de gátolhatják a hímivarsejtek mozgását is".

De mivel még neked nem jött meg, így nem vált le a méhnyálkahártya... Mikor vetted be? Azt írják, hogy ha a tabletta bevétele után 3 héten belül nem jön meg, akkor tesztelj. Én jó pár éve, 2x vettem be ilyet azt hiszem, (3 éven belül vettem be kettőt, nem egyszerre persze :D ) de nekem mindkétszer megjött tőle másnap.

2016. máj. 4. 09:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Azóta megjött már minden okés :)
2016. máj. 15. 22:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Jó, hogy leírtad a fejleményeket :) Akkor minden ok.
2016. máj. 15. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!