Ovulációs teszten ha a tesztcsík halványabb, mint a kontrollcsík, az azt jelenti, hogy még nem volt ovuláció, de peteérésem biztos, hogy van?
Az lh hormont mutatja ugye a teszt es lh akar az egesz ciklus alatt lehet a szervezetedben, nem csak ovulacio elott. Szoval akar egesz honapban is lathatod a 2. csikot.
Ovu elott emelkedik a mennyisege, majd hirtelen meglodul es ismet lecsokken, a nagy emelkedesnel lesz valoban pozitiv az ovuteszt.
De ez sem jelenti azt, hogy biztosan megreped a tuszo, sajnos van, hogy az ovu megkezdodik, az lh emelkedik ahogy kell, de maga a tuszorepedes megis elmarad.
De nyilvan nem ez az alap.
A sikeres peteerest ultrahangos kovetessel, homerozessel, illetve vervetellel (kb az ovu utan egy hettel nezik a progeszteronszintet) lehet igazolni.
De azt gondolom, hogy elso honapban erre semmi szukseg.
Egyebkent a fogamzasgatlo nagyon hamar kiurul, ezert van, hogy akar egy kihagyott nap, vagy hanyas/hasmenes eleg ahhoz, hogy mar ne legyen eleg biztonsagos vedekezesi modszer. Nagy esellyel mar ebben a honapban is lesz peteeresed, a kerdes az, hogy mikor, hiszen eddig a fogamzasgatlo csinalta a 28 napos ciklust, most a szervezeted fogja magatol generalni es lehet rovidebb/hosszabb egyarant.
A peteérés maga az ovuláció (latin szóval). A petefészekben találhatóak a tüszők. Ezek olyanok,mint a "tokok", és az éretlen petéket tartják magukban.Havonként 1 tüsző szabályos időközönként (jobb esetben) megérik , és "kiengedi" az érett petét (peteérés), amely elkezdi a vándorlást a petevezetőn keresztül, várva hogy találkozik spermiumokkal. Ha nem találkozik lesz elméletileg a menszesz, ha találkozik akkor pedig megtemékenyül , majd kb. 7-10 nap múlva beágyazódik a méh falába.
De nem rosszbol irtam ide
Ne haragudj
SZERINTEM....:)
Oksi.:)
Ha erosodik akkor van peteeresed , full eros kell legyen , mint a kontrollcsìk
Ha nem erosodik akkor
1.elmaradt ebben a hònapban ( nekem is elmaradt neha)
2.elobb volt valamiert
3. Nem biztos h jo a teszt
Drukkolok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!