Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi az esély rá, hogy...

Mennyi az esély rá, hogy beteg lesz?

Figyelt kérdés

A párommal babát akarunk vállalni, de én egy picit félek, hogy szellemi sérült lesz. Ne értsetek félre, semmi bajom a sérült emberekkel és ha fogyatékossággal jönne a világra a gyermekem, akkor is felnevelném!!!

A helyzet a következő: Apósom testvére szellemi fogyatékos, ő az elsőszülött. A páromnak két édes testvére van, az egyik lány, a másik fiú. A fiúnak is szellemi fogyatékossága van, a lánynak nincs. A fiú 2. szülött.

Tehát egyértelmű, hogy apósom ágának a génjeiben van "hiba".

Mennyi annak az esélye, hogy az én babám is "beteg" lesz?

És még egyszer:Tényleg felnevelném, nem dobnám el magamtól.

Köszi a válaszokat!

25/L

2010. ápr. 7. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Genetikai tanácsadáson voltatok már? Egyébként általában már UH-kon ki lehet szűrni, ha valamilyen fogyatékossága van a gyermeknek. A szellemi fogyatékosságnak gyakran testi tünetei is vannak, amiket a terhesgondozáson észrevesznek. Ajánlom a genetikai tanácsadást, ott meg tudják mondani, hogy mekkora a kockázat.
2010. ápr. 7. 14:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten Dr. Ceizler Endre genetikusnak van család tervezési rendelése. Ha beírod a googleba, akkor pontosan megtalálod a címet. Ráadásul teljesen ingyen van és ha valaki, akkor ő tud ebben neked tanácsot adni.
2010. ápr. 7. 14:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezt egy genetikussal kéne megbeszélned, mert ő tudja csak megmondani, hogy ez miért alakult így abban a családban, és, hogy mik az esélyek a továbbörökítésre. Én mindenképp beszélnék egyel a gyerekvállalás előtt. Nyilván az ember szeretné elkerülni, hogy beteg gyereke legyen. Ez természetes.
2010. ápr. 7. 14:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt ki tudják szűrni, ha így elmondod a dokidnak tudja majd hová küldjön.Genetikusra szükségetek lesz.
2010. ápr. 7. 14:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem keress fel egy genetikust, ő majd biztosabb választ tud adni.

Apósodnak illetve a sógorodnak mi a konkrét betegsége?

Azért azt megjegyezném, hogy sok esetben szülés közben sérülnek az emberek. Illetve bármely olyan állapot, amikor oxigénhiány lép fel. Ezek okozhatnak "sérülést". Továbbá évek óta vitatott téma az oltás, amit 15 hónaposan kapnak a gyerekek. Szerintem is van benne valami.

Lehet, hogy nem veleszületett nekik sem.

2010. ápr. 7. 14:32
 6/7 anonim ***** válasza:
A pároddal beszéltetek már erről? Lehet, hogy ő tudja az okokat.
2010. ápr. 16. 20:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Előtem is irták forduljatok dokihoz mielőtt bele vágtok.
2010. ápr. 16. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!