15. ciklusnapon az orvos már nem látott tüszőt. Ez jó jel, ugye?
Figyelt kérdés
Pár hónapja babát szeretnénk és szinte minden ciklusban lát a nőgyógyász. Most a 15. ciklusnapon tudott fogadni, de nem látott érett tüszőt egyik petefészekben sem. Én ezt jó jelnek veszem, valószínüleg már megrepedt és talán találkozott spermiummal. Szerintetek is? Mit gondoltok?2016. márc. 21. 20:41
1/7 anonim válasza:
És arra utaló jelet látott, hogy VOLT repedés? Pl. sárgatest jelenléte.
2/7 anonim válasza:
Nem vagyok érintett, de egy barátnőm elég gyakran jár UH-ra, mert nem akar jönni a baba. Neki a doki azt is meg tudta mondani 1-1 alkalommal, hogy kb. 2-3 nappal korábban lehetett peteérése (sárgatest és/vagy folyadék miatt).
3/7 anonim válasza:
Én ezt nem értem. A tüszőből kiszabadult a petesejt,tehát volt ovud. Tételezzük fel,h volt. Nem értem miből következtetted ki h ez jó jel,h nincs érett tüsző. Minden egyes hónapban így működik a szervezetünk...
4/7 A kérdező kommentje:
Sárgatestet illetve folyadékot nem említett. Igazából nem volt túlzottan elragadtatva, hogy már nem látunk semmit.
2016. márc. 21. 21:19
5/7 A kérdező kommentje:
13-14 napon voltak kimondottan peteérésre utaló jeleim.
2016. márc. 21. 21:23
6/7 anonim válasza:
"A pete kiszabadulásától a menses első napjáig tart a ciklus következő szakasza. A vezető tüsző, a pete kiszabadulás után bevérzik, a vérömleny pedig átalakul úgynevezett sárgatestté. Ez a sárgatest egy eddig nem szereplő hormont a progeszteront kezdi termelni. Ez a hormon, csak akkor termelődik, ha a peteérés - kiszabadulás megtörtént, ezért a peteérés bizonyítékaként tekintjük és az ovuláció után egy héttel szoktuk mérni. Ha értéke kellően magas, akkor azt mondhatjuk, hormonálisan nincs probléma."
7/7 anonim válasza:
Szerintem azt látnia kellett volna hogy volt tüszőrepedésed. Nekem átlagban 15-16 nap van ovulációm. UH-s követés miatt az első uh ciklus 8-9 napján szokott lenni. Egyszer ciklus 5.-ik napján volt ovulációm, éreztem meg láttam a hőmérsékletemből is, és amikor a 8 vagy 9-ik napon mentem a doki visszaigazolta az ovulációt. Szóval szerintem így vagy úgy, de ha volt ovud azt meg tudja állapítani. Vagy nem nézett meg rendesen, vagy nem volt még ovud, de egy évben egyszer-kétszer lehet ovu nélküli ciklus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!