Lett valakinek véletlen baba attól függetlenül hogy védekeztetek?
Nekem ugyan nem volt ilyen tapasztalatom, mert a tabi jól bevált, de ismerősi körben a becsúszott gyerekek spirál mellett jöttek.
1 van talán, akiknél óvszer mellett érkezett a baba.
Ja igen, és ami a tablettát illeti. Ezt elsősorban azoknak írom le, akik nem hiszik el, hogy emellett teherbe lehet esni.
Én elvileg nem szedhetnék kétkomponensű gyógyszert (gyakorlatilag szedem, ez az én dolgom). A doki mondta, hogy 1 komponensűt fel tud írni, ez olyan amit terhesség után, szoptatás mellé szoktak felírni. A doki azért tájékoztatott, hogy mindamellett, hogy ezt óraműpontossággal kellene szednem, azért 6 hetente teszteljek a biztonság kedvéért. Hát ez aranyos.. Ennyit ér az egykomponensű fogamzásgátló.
Volt már itt egy pár olyan kérdés, aminél tabi mellett lett terhes a kérdező..persze mindenki nekiesett, hogy ilyen nincs. Aztán kiderült, hogy mi is volt az a gyógyszer, én meg ráismertem, mert nekem is azt akarta felírni az orvos. Ennyit arról, hogy gyógyszer mellett nem lehet.
Van egy olyan fogalom, hogy Pearl-index. Ez azt mutatja meg, hogy bizonyos fogamzásgátlási módszerek mellett hányan esnek teherbe egy év rendszeres használat mellett.
Sokkal hitelesebb, mint a gyakorin kérdezgetni, mert a Pearl-indexet több ezer fős minták alapján állapították meg.
Ennek alapján nincs 100%-os védekezési módszer, ezt úgy értsd, hogy még ha valakinek mindkét petevezetékét eltávolítják, akkor is előfordulhat, hogy teherbe esik.
Tehát aki szexuális életet él, annak igenis számolnia kell a terhesség esélyével. A kérdés csak az, hogy mekkora ez az esély.
A ma legbiztonságosabb és leginkább elérhető fogamzásgátlási módszer a hormonális fogamzásgátlás, azon belül a hüvelygyűrű (Nuvaring).
A legkevésbé biztonságosnak pedig az ún. természetes fogamzásgátlási módszerek (megszakítás, naptármódszer) és a helyi spermicidek számítanak.
Utóbbiaknál elég komoly esély van arra, hogy becsúszik a baba.
Hogy személyes példát is írjak: én naptármódszer mellett lettem terhes, egy ciklus eleji spontán ovulációból. Nyilván olyan kapcsolatban, ahol ez nem okozott nagy problémát, mert ha gondot okozott volna, akkor máshogy védekezünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!