A párom nem képes felfogni, hogy a női termékenység 30 éves kor felett lecsökken. Mit gondoltok?
Persze lehet szülni 40felett is.Van akinek sikerül és vannak huszonèvesen is akiknèl nem jön a baba.Én ha megvan a háttér és normális kapcsolat és szeretnék gyereket akkor vállalnám.Nekem ez 28évesen jött el.Én személy szerint nem szerettem volna 30felett szülni.
Itt a kérdés a párod vajon meddig húzná még ezt?1-2-5-10év mert nem mindegy.Érdemes lenne ezt átbeszèlni ki mit akar a másiktól,mert ez így nem jó.Vagy érdemes olyan társat keresni akivel közösek a célok.
A férfiak máshogy gondolkodnak ebben is.Sajnos a legtöbb férfi akit én ismerek magátol sosem mondta volna ki hogy gyereket akar...Ez sajnos nehéz dolog.Normál esetben két ember döntése kell hogy legyen!
Én a saját esetemből kiindulva mindenkinek azt tanácsolom, hogy minél előbb álljon neki, ha szeretne gyereket, mert soha nem tudhatjuk, kinek van e valami baja, ez lehet szervi, vagy hormonális. Ahogy nő az életkor, ahogy mennek az évek, úgy csökken az életszínvonal sajnos.
Én amikor nekiálltunk 28 éves voltam, mondván, 30 éves koromra szülök....ahhaaaa...mert ez csak úgy megy...hát nálunk nem így ment. Most 38-adik évemben vagyok, sok mindennel a hátunk mögött, és azt mondtam, ha 40 éves koromig nem esek teherbe, akkor már nem is akarok. (azért meg kellene azt a kort is élni amikor felnő a gyerekem.)
Szóval most teljesen véletlenül, vagy inkább váratlanul tök spontán teherbe estem :)
Így szokott ez lenni, ember tervez...
Úgyhogy mint írtam is, az én példámból kiindulva, ha ezt tudom előre hogy ennyi idő lesz, már 24 éves koromban nekiállok, és ezért mondom azt mindenkinek, ha szeretne, akkor ne várjon, mert sosem tudhatja...lehet, összejön az első hónapban, de lehet, hogy csak sok év múlva.
hiába állna neki mindenki 20 évesen, mikor nulla egzisztencia, munka, pénz, pár.. stb.
ezeket az ember inkább már 30hoz közelebb éri el (vannak kivételek persze, meg lehet gyerekszobába is szülni, meg nézni mikor jön a családi)
Mióta vagytok együtt?
Azt jó lenne megtudnod, hogy mennyit szeretne még várni. Mert nem mindegy, hogy 1-2 évet, vagy 4-5, esetleg több évet, hiszen utóbbi esetben lehet, hogy nem vele kéne babát tervezned...
A 30 fölötti teherbeesésről annyit, hogy én 35 évesen 6. próbálkozós hónapban estem teherbe, ami nem olyan rossz. Kollégám felesége 39 évesen (3. gyerekkel) pedig "véletlenül" esett teherbe, mármint szoptatás közben is becsúszott nekik a baba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!