Minden kalkulátor más időpontra teszi a peteérésemet, akkor most melyiknek higgyek?
Ha a ciklusod ált. 28 napos akkor IGEN, az a legcélravezetőbb, ha a köv.(várt, vagy nem várt) menses első napjától 14 et visszaszámolsz.
De ha 30-32-35 stb. napos általában akkor 2-4-7 nappal többet kell visszaszámolnod.
nekem pl. 33 napos ciklusom volt így mikor a peteérés számláló (ami 28 napos ciklussal számol) kiadta 14.re a peteérést, tudtam hogy nem akkor van, hanem 19-én.
De biztosabbá tehető ovu teszttel meg mikroszkóppal esetleg hőméréssel, van akinek jó, nekem spec. egyik se azt mutatta amit kellett volna..vagy hogy mondjam :)
Jó ha 14 nappal számolsz vissza, teljesen mindegy milyen hosszú a ciklusod. A luteális szakasz ugyanis 12-16 nap lehet, de általában 14. Ha 12-től rövidebb az már sárgatest elégtelenségre utal. A lényeg hogy a luteális szakasz mindig állandó és általában 14 nap. A ciklus első fele változó de a második mindenkinél állandó.
A ciklus.hu tényleg jó oldal, de neked kell megadni az adatokat és abból számol egy átlagot. Én is vezetem de nekem nem mindig jön be. Nekem a hőmérőzés vált be.
Szia! Az én tapasztalatom az,hogy a mensim normál 28 nspos. A ciklus.hu belövi nekem mindig egy bizonyos időre,de ovu teszt kimutatta hogy közel sem akkor van. Szóval nekem az ovulációm 18-19.ciklusnapon van.Ezek csak programok.Minden egyes női szervezet más és más.
Ajánlom probáld ki az ovu tesztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!