Fejfájás és émelygés lehet mensi előtti tünet? Bővebben lent.
A történetem röviden: tavaly júniusig szoptattam, majd abbahagytam. Ezután a ciklusaim kicsit eltértek a megszokottól, mert fájt a hasam mensi előtt már egy héttel mensiig, tej volt még a mellemben és nem apadt el, és pé után már feszült és fájt a mellem. Hát ezzel elvoltam egy darabig, majd decembertől elkezdtem szedni a barátcserje kapszulát, hátha az beállítja a hormonszintemet, arra gondoltam, hogy a prolaktinszintem túl magas lehet. Decemberben szedtem végig a barátcserjét, és mértem a hőmet folyamatosan (egyébként is szoktam mérni) és nem volt peteérésem, vsz a kapszulától, de írták, hogy az első hónapban még erősödhetnek is a tünetek. Januárban, februárban is szedtem, málnalevél-palástfűteát is ittam a ciklus alatt, és akkor már volt peteérés, már nem volt tej a mellemben és a mensi előtti napok így néztek ki: puffadás, kb úgy néztem ki, mint egy labda, a melleim már csak az utolsó pár napban feszültek, nem voltam tök ideges, mielőtt megjött. Most legutóbb márc. 3-án jött meg, a barátcserjét már nem szedtem, teákat ittam, peteérés nagy valószínűség szerint a 19. napon volt. Most kb 4 napom van a nemvártig, de már két és fél napja émelygek, illetve tegnap óta a fejem is fáj. A melleim még nem feszülnek és nem is puffadok. Az émelygés mindig úgy múlik el, hogyha böfögök (bocsánat a részletességért), illetve, ha eszem egy kicsit, bár ettől nem mindig. Az ételeket kevésbé kívánom, pedig korábban akármennyit meg bírtam enni, ha megkívánok valamit. Ilyen émelygés a terhességem első harmadában volt ugyan, de nem ilyen korán. Vírusra is gondoltam, de nem érzem magam betegnek, gyengének, mint akkor szoktam, ha tényleg beteg vagyok.
Szerintetek ez pms tünet vagy esetleg jelezhet babát? (csak óvatosan kérdem, mert tudom, hogy még van pár nap).
Ja, és pajzsmirigy-alulműködésem van, ami a terhesség alatt jött ki, de gyógyszerrel be van állítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!