Nőgyógyász mennyi idős terhességet tud megállapítani?
Figyelt kérdés
5 napja késik, és az alhasamban olyan dolgokat érzek amit még soha, kicsit mintha meg akarna jönni/szúrna/görcsölne, de mindezt nagyon tompán, nem fájdalomnak nevezném. Ma reggeli teszt negatív. Gyorsan körzeti orvoshoz el tudtam ugrani, ő mondta, hogy nőgyógyászhoz kéne menni, de szerinte ilyenkor még nem mutatja ki a teszt, úgyhogy csináljak pénteken. Természetesen nem szeretnék annyit várni, szeretnék babát, de ha ez nem terhesség akkor tuti valami bajom van, mert nagyon fura ez az érzés a hasamban. Szóval a lényeg, hogy ha holnap elmegyek nőgyógyászhoz akkor ő már meg tudja mondani egyből, hogy baba/ciszta/egyéb...?2016. jan. 26. 09:50
1/7 anonim válasza:
Nemvárt napján pozitív lett a tesztem.
4 nap múlva mentem orvoshoz, akkor voltam 5+3 hetes. Hasi UH-val 8-3 mm-es petezsákot látott már. Egyértelműen megállapította a terhességet.
(ja, és egy - borzalmas - SZTK-s orvos volt)
2/7 anonim válasza:
Elméletileg igen.
Gyakorlatilag nekem 2 hete késett, mikor először bátorkodtam felkeresni a nőgyógyászt, aki közölte, hogy még korai. De sikerült rávenni, hogy csináljon egy ultrahangot, amit úgy tűnt, van petezsák. Ez szerinte nem jelent semmit.
Egy hónappal a kimaradt vérzés után mondta ki, hogy igen, tényleg terhes vagyok.
Érdekes, milyen tempóban fejlődik az orvostudomány, mert 12 éve már akkor tudtak biztosat mondani, mikor csak pár napja késett...
3/7 anonim válasza:
Szia. Én 10 nap késés után teszteltem pozitívat,elötte mindig olyan érzésem volt mintha megjönne a havim. Rà kb.1 hétre mentem dokihoz,4-5 hetesnek mondott és egyértelmüen làtta,hogy baba csak szívhang nem volt még.
4/7 anonim válasza:
Neü valószínű, hogy a terhességet már meg tudná állapítani. Petezsákot talán már láthatna, de még nem biztos,mert 5.hét környékén látható. Nekem azt mondta a dolim, hogy minimum egy hét késés után menjek. Végül 11 nap után mentem és akkor látott csak petezsákot szikholyaggal.Várj még pár napot szerintem!
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ha van baba akkor most 5 hetes es 2 napos. Akkor szerintetek a 6. hetig folosleges is elmenni? En is sztk-ba mennek, nem voltam meg itt, de gondolom, hogy gagyi..
2016. jan. 26. 10:05
6/7 anonim válasza:
Ha 5 napja késik, és negatív a teszt, az nem baba szerintem. Nekem 2 napot késett, és ahogy hozzáért a teszthez a vizelet, kb 3 másodpercen belül már ott volt a 2 bazivastag csík!..Nőgyógyászhoz 2 héttel azután mentem, hogy kimaradt, és már látszott a petezsák meg benne a kis hólyagcsíra (vagy mi).
7/7 anonim válasza:
Ha nem középidőben fogant, akkor lehet még baba... Viszont akkor még kisebb a terhesség,még később látható. Mindenképpen várj még! Legalább egy hetet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!