mert voltam már terhes 1 éve körül akkor voltam a laborba. akkor is magas volt de nem foglalkozott vele a doki. és sajnos el is ment a baba. most kikönyörögtem 1 újabb labort, és most is magas a prolaktinom 1244mU/l de most elküldött az endokrinológiára de ott viszont májusba kaptam időpontot.
teljesen el vok keseredve. volt már vki hasonló helyzetben?
sikerülhet a baba? mi lehet a bajom,... pár szót írhatna aki volt már hasonló helyzetben.. köszi
2010. márc. 25. 16:33
1/8 anonim válasza:
Szia! Nekem hasonló helyzetem volt a nyáron, bár nem a prolaktinom volt magas, hanem a tesztoszteronom, de a baba nálunk is elment. Ekkor derült ki a pco-m. Tudom, hogy rémes a várakozás, de először ki kell deríteni a magas prolaktin okát és kezelni kell, mielőtt babát akartok, mert a kockázat túl nagy...nálam meglepődtek, hogy a prolaktinom nem volt magas - mintha az is általános tünet lenne ilyenkor, de nem tudom.
2010. márc. 25. 17:42
2/8 anonim válasza:
500körüli érték jó (talán 471?) És nekem 800 volt. Kaptam rá bromocriptint és +még clostit is kellett szednem. Első hónapban terhes lettem. Már 7,5 éves
2010. márc. 25. 22:31
3/8 anonim válasza:
bnőmnek sajnos nem sikerült teherbe esnie magas prolaktinnal.
2010. márc. 26. 11:47
4/8 anonim válasza:
Szia!
Én is hasonló cipőben járok. A megengedett kétszerese a prolaktinom. A doki azt mondta, hogy ez is lehet ok arra, hogy valaki nem esik teherbe. Én is bromot kaptam rá.
2010. márc. 26. 12:13
5/8 anonim válasza:
Amíg az endokrinológia nem tisztázta, addig ne akarj teherbe esni. Nekem a magas prolactint microadenoma okozta, a bromo helyrehozta, utána a terhességem zavartalan volt. Próbálj nem elkeseredni, és türelmesnek lenni, tudom, nem könnyű. Az endokrinológián igazán értenek ehhez és helyre fogsz jönni!
2010. márc. 26. 14:16
6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat..
csak olyan nehéz. két éve próbálkozunk. igaz 1 éve sikerült volna ha kezelnek. de az orvosok nagyon le sem szarják, csak ha pénzt látnak.
sajnos ez a baj..
2010. márc. 26. 14:27
7/8 anonim válasza:
Pont ezt akartam kérdezni én is. Másfél éve nem sikerült még semmi. Voltam dominál írt fel vizsgákat magas a prolaktimom. Írt gyógyszert egy hónapra s megkell ismeteljem a testet. De nm mondta h e miatt nm sikerült még. Remélem h hejre áll. S utanna osszejon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!