Ovuláció utáni nap mennyi az esélye teherbe esni?
Sziasztok!
A barátommal ovuláció utáni nap voltunk együtt. Nekem ez volt az első. Védekeztünk is óvszerrel csak annyi, hogy egyszer a biztonság kedvéért másikat húzott. Szóval lehet hülye kérdés, de van ilyenkor esély, hogy valaki terhes legyen? Elvileg egyik gumi se szakadt ki, leellenőrizte, sőt el se ment mert szerintem jobban izgult mint én. Csak fura, hogy azóta tök jó étvágyam van meg az együttlét utáni napon fájt egy kicsit a hasam. Ez miért van?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A gumi gyakorlatilag 100-os védettséget nyújt a nemkívánatos terhesség és a fertőzések ellen egyaránt, a menstruációs ciklustól függetlenül.
A jobb közérzetet, étvágyat az aktus során, illetve az orgazmus által termelődő hormonok okozzák, mely természetes folyamat.
A hasfájás is normális az első alkalom után, ne idegeskedj!
Először is ne aggódj. Mivel védekeztetek így teljesen mindegy, hogy mikor volt az ovulációd.
A konkrét kérdésedre pedig a válasz, hogy ovuláció után igen csekély esélyed van teherbe esni. De a probléma ott kezdődik, hogy honnan tudod mikor van ovulációd? Azt általában azok szokták csak igen pontosan követni akik gyereket akarnak vagy épp ez alapján védekeznek, de ha van gumi akkor felesleges macera ovulációt figyelni. Ha csak naptár alapján nézted az viszont nem lesz pontos.
Ez igazán megnyugtató :)
Igazad van lehet, hogy nem teljesen pontos az ovuláció napja. De egyébként onnan tudom, mert a telefonomon van ilyen alkalmazás ami kiírja.
Na hát az abszolút megbízhatatlan. :) Az app ugyanazt tudja, mintha magadnak vezetnéd papíron, az alapján pedig csak eléggé hozzávetőlegesen tudsz ovulációt becsülni, magyarul semmi értelme bármit erre alapozni.
De ha védekeztetek akkor nem lesz baba. Mondjuk azt nem értem miért kellett menet közben cserélni, de mindegy, lényeg, hogy védve voltál.
Ha gumit használtok semmi értelme az ovuláció megállapításának, mert a teherbeesés esélye gyakorlatilag nulla.
Ha mégis szeretnéd megállapítani jó pontossággal nálad mikor is vannak a termékeny napok, akkor javaslom olvasd el az alábbi cikk 5. pontját:
Ettől függetlenül nem ritka jelenség, hogy valamilyen egyéb tényező hatására (pl. lehet ilyen tényező maga az orgazmus átélése is) létrejöhet egy soron kívüli peteérés (un. extraovuláció), mely eredményeképpen lehetséges még a menzesz alatti teherbeesés is.
Amúgy a petesejt kb. 24, míg a hímivarsejt kb. 72 órán keresztül életképes, ami azt jelenti, hogy legnagyobb esély a teherbeesésre a peteérést megelőző 3, és az azt követő 1 nap közötti napokon van. Persze ez csak védekezés hiányában tértőnő közösülés esetén igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!