21 ik napi progeszteronom 190 lett, többi lent?
Csak tipp. Ha véletlenül két tüszőből két sárgatest képződött, akkor esetleg lehet, hogy dupla mennyiségű progeszteron termelődik, de ettől még nem biztos, hogy mindkét tüszőből életképes petesejt szabadult ki, hogy mindkettő megtermékenyült és hogy mindkettő beágyazódott.
De azt se tudom, lehetséges-e, hogy valakinek több sárgatestje legyen egyszerre, ilyenről még nem hallottam, de elképzelhetőnek tartom.
Akkor mégiscsak igazolódott az elméletem, bár még tényleg nem hallottam több sárgatestről, de akkor most már tudom, hogy ilyen is van :).
Tudod, a progeszteront (=sárgatesthormon) a sárgatest termeli. Ha neked kettő van, ez indokolja az emelkedett értéket. És esélyed is van az ikerterhességre, mert akkor két tüsződ repedt meg. De még az se biztos a 21. napon, hogy akár egy is beágyazódik. De persze drukkolok!
Ja, és az esetleges ikerterhességre a szokásosnál nagyobb hcg szint utalhat, de pontosan nyilván csak vérvétellel lehet meghatározni.
Sajnos az erősödő teszt még nem jelenti azt, hogy nem fogsz elvetélni, de csak az idő döntheti el, hogy mi is az állás.
A progeszteronpótlásra elég különbözően reagálunk, nekem pl. sikertelen hónapokban a mensi előtti pecsételő vérzés ugyanúgy jelentkezett, de a mensim addig nem indult be, míg szedtem. Mikor terhes lettem, elmaradt a pecsételő is.
A vérzés egyébként attól is lehet, hogy pont valami érzékeny helyen tapadt meg az embriókezdemény, lehet, hogy nem a méhnyálkahártya leválása okozza a vérzést, hanem valamiféle vérödéma. Ebből még bármi lehet.
Jobbat nem tudok tanácsolni, minthogy készülj a legrosszabbra, reméld a legjobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!