Multivitamin is jó amelyben folsav van?
Nem lehet hízni a terhesvitamintól!!! Önmagában a vitamin nem hízlal, esetleg jó étvágyat csinál, amitől ugye többet eszel, és azért hízol...De ha ennyire félsz a hízástól, akkor egyáltalán ne szedjél vitamint, mert gondolom az az 1x1 multivitamin is tele van B vitaminokkal, és azok a felelősek a jó étvágyért.
Én is gravidát szedtem, és nem híztam többet, mint amennyit amúgy is "illik" terhesség alatt.
Szerintem felesleges plusszba folsavat szedned, akkor inkább a terhesvitamin, amibe minden szükséges benne van, és a 12. hétig végig szedheted, utána én csak 3-4 naponta vettem be, és nekem elég volt az is.
Folsav túladagolható egyébként. Keress rá google-ban.
Szedj Elevitet. Az pont annyit tartalmaz mindenből, amennyi kell. Attól nem leszel te se és a babád sem golyó.
Én rákerestem,még mielőtt én is szedni kezdtem volna(jócskán a terhesség előtt),nem adok olyan tanácsot,amivel másnak árthatok,akkor inkább nem írok semmit.
A folsavat - vízben oldható vitamin lévén - nem lehet túladagolni, kiegészítésképpen mégis legfeljebb napi 1000 mikrogramm (1 mg) fogyasztása ajánlott, mert nagyobb dózis zavarhatja egyes gyógyszerek hatását és elfedheti pl. a B12-vitamin-hiány tüneteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!