Ti, hogy döntöttétek el, hogy mikor jöjjön a második
baba?
Első babánk elsőre összejött.
És kb 6 hós volt, amikor eldöntöttük, hogy biztosan nem lesz testvére.
Most 2,5 éves, egyre jobb döntésnek tartom.
2015. nov. 11. 10:46
2/13 anonim válasza:
Az első után megbeszéltük,hogy csak akkor lesz második,ha a párom megkapja az előléptetést és a vele járó anyagi előnyöket,erre 4 évet kellett várnunk,de minden szempontból megérte.
37/N
2015. nov. 11. 10:49
Ahogy az elsőnél: néha feljött a téma, akkor vágtunk bele amikor mind a ketten vágytunk rá. Úgy voltunk vele, hogy akár az első hónapban is összejöhet, nem akartunk akkor azon gondolkodni hogy vajon tényleg készek vagyunk-e rá.
A korkülönbség nem volt meghatározó tényező.
Az első gyerek kb fél év alatt, a második az 5. hónapban jött össze.
4 éves múlt a lányunk, 1 hónap múlva születik a testvére.
2015. nov. 11. 10:51
Nekünk 20 hós a kisfiunk, de egyenlőre mi sem tervezünk. De ahogy ismerősöktől hallom, és elmondják a tapasztalataikat, nekem a 3-4 év korkülönbség a legszimpatikusabb. 2 év körüli korkülönbségnél az igaz, hogy "összenőnek", de nagyon nehéz az első 1-2 év. De ha bele gondolok, hogy most lenne egy újszülöttem, hát, el sem tudom képzelni, hogy hogy csinálnám.
2015. nov. 11. 10:54
2 éves volt a nagylány és mivel az előző munkahelyem csődbe ment, pár hónap alatt pedig nem találtam semmit, ezért döntöttünk úgy, hogy akkor jöjjön a következő. 1,5 hónap híján 3 év van közöttük, örülök neki, hogy így döntöttünk akkor. Azóta már 6 és 3 évesek én is dolgozom már több mint 1 éve ismét. Az első nekünk fél év után jött össze amikor elkezdtem tudatosan figyelni a peteérésem, akkor egyből. A második manó pedig egyből ahogy elhatároztuk, hogy jöhetne.
2015. nov. 11. 11:22
Eleinte 2 évet szerettem volna de már nem vagyok benne biztos. Talán a legjobb az lenne, ha visszamennék dolgozni, a fiunk bekerül bölcsibe 2 évesen és talán ő is vágyni fog egy testvérre, mint annó én, 3 év különbseggel. Bár nekünk ez inkább 4 körüli lesz mert nem akarok egyből eljönni csedre ha már visszamegyek dolgozni. :D
2015. nov. 11. 11:54
Miután a lányom 2 és fél éves lett éreztük, hogy jöhetne a tesó, így lenne bő 3 év köztük. Ő a harmadik hónapban összejött, a tesónál most tartunk a harmadik próbálkozásnál... meglátjuk... lehet, hogy hozzá több idő kell.
Szerintem azt is kalkuláld bele, hogy nem biztos, hogy rögtön összejön... de kívánom, hogy úgy legyen! :)
2015. nov. 11. 12:15
Jövőre veszünk házat, végzek a tanulmányaimmal és a nyugiba szeretnénk úgy ahogy az első gyermekünket. Addigra anyagilag is jobban alakul és lelkileg is. A lányunk akkora 4- 4 1/2 éves kort tapossa. :)
2015. nov. 11. 12:29
Bár nekünk, csak most születik az első, már eldöntöttük, hogy 5 évet szeretnénk a két gyerek között. Főként anyago megfontolásból, hogy ha mindkettő egyetemre/fősulira szeretne menni, ne egyszerre kelljen fizetni a lakhatást, ne adj isten a tandíjat. :) Aztán persze majd meglátjuk, hogy alakul a sorsunk. Be is csúszhat a baba, meg lehet, hogy nem is akar rögtön jönni és több, mint 5 év lesz a különbség. :)
2015. nov. 11. 14:02
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Én azért is akarom a 2-2,5 én korkülönbséget, mert köztünk a testvéreimmel 5-5 év van, és én a kapcsolatunkon érzem azért, hogy az elég sok. Jó a viszonyunk, de azért érződik az 5év. 3 gyereknél ugye meg a kicsi és a nagy között 10 év számomra rengeteg. Az biztos, hogy az első pár év elég nehéz, de én azt mondom sose lehet tudni, hogy pl. 5 év külömbéggel nem az e :)
Kapcsolódó kérdések: