Mennyire van koze a teherbeesesnek az orgazmushoz? Tudtok-e valamit errol?
Dehogynincs köze. Nem függ tőle, de segíti a sikeres fogantatást. Ezer meg egy cikk és tanulmány szól erről.
A spontán tüszőrepedés iszonyatosan ritka dolog, hormonlökés válthatja ki, ami főleg fiatal korban orgazmus hatására is lehetséges, azonban a pete ha spontán reped általában éretlen, ezért nem is számottevő az ilyen. Ha pedig valami csoda útján mégis normális ez a pete, a méh fala akkor sem alkalmas egy terhesség befogadására. Az a baj, hogy itt az oldalon csak annyit tudnak, hogy húúúú vigyázzál mert lesz spontán tüszőrepedésed és azonnal terhes leszel én is így lettem terhes -.- jah én meg kidobom az anatómia könyveimet. Nem kell vele foglalkozni, peteérés általában megközelítőleg a ciklus közepén van, ilyenkor van nagy esély a fogantatásra :) Mióta próbálkoztok babával? Olyan kétségbeesettnek látszol :( Segíthetek valamiben? Ne haragudj, ha félreértelek, de nekem teljesen így jön le :)
Én úgy gondolom, hogy amióta világ a világ, a nők többsége úgy esett teherbe, hogy nem volt orgazmusa. Így is, úgy is teherbe eshetsz, nem számít. Akkor miről beszélünk??? "Tudományosan" nem nem kell hozzá orgazmus és kész. De, ha a lelki, pszihikai oldalával foglalkozunk, akkor valószínűleg plusz 2%-ban elősegítheti, de nem több. Persze, segíthet, de attól nem biztos, hogy teherbe esel. Ez olyan "nagymamám" módszere, minthogy az aktus után emeljük föl a lábunkat... Igen, elősegíti, több jut be, de attól nem biztos.
A teherbeesés nem ilyenektől függ, messze nem...
23:06-osnak:
Mar masfel eve probalkozunk, de a tortenetem igy szol:
nehany honapja probalkoztunk mar, mikor besokalltam es elmentem dokihoz. Megcsinaltak az osszes vervizsgalatot, azok allitotag rendben is voltak, de a ferjem spermogramaja nem volt tul jo. 10%-osak voltak csak. De ez ugy, hogy eppensegen egy lelki trauman volt tul(halaheset a csaladban)es valoszinu, hogy ezert lettek ennyire lassuak. Nehany honappal kesobb mar teljesen ok volt a ferjem eredmenye is, es elkezdtuk a petesejtek mereset. Egyik honapban megnottek, masikban viszont mar nem... igyhat az akkori dokim inszeminaciot javasolt, de ebbe nem ment bele a ferjem. Uj dokit talaltam, aki allitolag sterilitasra van szsakosodva es most vele "talalkozom" 2 naponta. Tul vagyok a histerosalpingografian is (szornyu volt!!!), de ha ebben a honapban nem erjuk el a kivant eredmenyt akkor a kov. honapban mar hormonkezelessel probalkozunk.
Roviden ennyi, csak ugy ahogyan a tobbi lanyok is, en is nagyon vagyom mar a babara. De igazad van, nagyon le vagyok torve emiatt. Minden este az internetet bujom, hatha valami ujat feltalaltak ennek erdekeben, olyan vagyok mint egy bekattant idiota :), mikor "eszemnel vagyok" meg en is magamon szorakozom. Tuti valamilyen formaban nekem is sikerulni fog, csak ha ez a turelmetlenseg ne lenne...
Mindenkinek sok sikert kivanok es nagyon koszi a valaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!