Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Csak az idegesség vagy ezek...

Csak az idegesség vagy ezek korai jelek?

Figyelt kérdés
Kilenc nappal ezelőtt voltam együtt barátommal. És az pont a menstruációm után 1 nappal volt. Olvastam hogy olyankor kicsi az esélye a megtermékenyítésnek. De 2-3 napja enyhe hányingerem van néha, és teltségérzetem van. Azt nem hinném hogy ide tartozna, de egy ideje nagyon hullik a hajam is. Lehetséges hogy csak beképzelem ezeket, vagy az idegességtől jelentek meg ezek az úgymond tünetek? Köszönöm előre is a hasznos és értelmes válaszokat.

2015. nov. 1. 10:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyrészt egy átlagos menstruáció kb. 4-5 nap, utána egy nappal az legyen kb. a 6. ciklusnap. A spermiumok 3-5 napig is életképesek megfelelő környezetben. Ez már lehet akár a 11. ciklusnap is. Papírforma szerint rendszeres ciklus mellett 14. nap környékén van ovuláció. Ha úgy jön ki, akkor a kettő simán összeérhet, és találkozhatnak (nekem 2 gyermekem fogant így, szóval nem érzem ritkaságnak). A női ciklus alatt nincs olyan nap, amikor nincs esély teherbe esni. Az esélyek mások, de soha nem nulla.

Az együttlét után 9 nappal nincsenek terhes tünetek, mivel épp a beágyazódás zajlik. Több, mint 2 hét kell, mire a hormonszint megemelkedik annyira, hogy legalább egy érzékeny teszttel kimutatható legyen. Hányinger és társai ebben az időszakban még nem jelentkeznek, csak kb. a 6. héttől. Ez is csak a papírforma, nekem pl. soha nem volt hányingerem.

A hajhullás főleg vitaminhiány vagy gombás fertőzés következménye, főleg, ha viszket is a fejbőröd mellé. Illetve lehet hormonális probléma, de ahhoz társulhat egy csomó minden más is, ilyen betegség lehet a pajzsmirigy működési zavar, vagy inzulinrezisztencia, de egy rakat más is.

Idegességtől is lehetnek emésztési problémáid, simán.

Most sokat nem tehetsz, meg kell várnod a következő menstruációd. Ha nem jön meg, akkor terhességi tesztet érdemes csinálni és orvoshoz menni vele.

2015. nov. 1. 10:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha nem akartok gyereket, miert nem védekeztek?
2015. nov. 1. 12:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Kiegészíteném a megszakításos módszerrel. Mert amúgy mindig védekezünk,csak akkor az egyszer nem. És itt meg ugye az előváladék kérdése áll fent. De hogyha úgymond nincs időm ezen agyalni, akkor semmilyen tünetet nem veszek észre.
2015. nov. 1. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!