Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetséges-e terhesség,...

Lehetséges-e terhesség, illetve szükséges esemény utáni?

Figyelt kérdés

Tudom rengeteg ilyen kérdés van,de most még is muszáj érdeklődnöm,illetve ha nem muszáj,akkor fölöslegesen nem tartom fel az orvost ilyen kérdéssel.

Tegnap együtt voltam a barátommal,természetesen óvszerrel védekeztünk,az elejétől a végéig (a gond után egy másikkal). Közben azonban a barátom eléggé nedves volt,és én is,és így sajnos kicsúszott az óvszerből,ami bennem maradt. Utána azt mondta,hogy nem volt bennem anélkül,mert észrevette,illetve gondolom,ha lökött volna még 1-2-őt,akkor beljebb csúszik az óvszer,de kézzel simán elérte. Tudom,hogy kicsi az esélye a terhességnek,mert nem volt bennem mélyen,és nem is ment még el,viszont a ciklusom 17. napján voltam,és körülbelül 30 napra szokott megjönni,szóval 15-16. napon lehetett peteérésem.

Kell-e aggódnom,illetve gyógyszerért mennem? Ez tegnap volt,és csak hétfőn lesz orvos,félek,kicsúszok az időből,ha kellene...

Válaszaitokat nagyon köszönöm!

2015. okt. 31. 12:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az esélyek latolgatásával mit sem érsz, ha a mininális esély ellenére te leszel az, aki úgy jár.

Én ilyen esetben soha nem a százalékokat nézném, hanem a kapcsolatot és a helyzetet.

Belefér egy gyerek?

Abortusz lenne a vége?

Ha az elsőre nem, másodikra igen, akkor kell a tabletta.

2015. okt. 31. 12:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Egyenlőre nagyon nem férne bele,de nem tudom mit tegyek,hogy érdemes-e ennyi miatt tablettáért szaladni.

Ezt úgy értem,hogy ha később nagyobb baj lenne (ne legyen!,például úgy szakad ki az óvszer,hogy bennem ment el,akkor meg nem vehetem be.

2015. okt. 31. 12:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Helyesen kell mostantól használni, és akkor nem lesz több gubanc.

Normálisan megválasztott mérettel nem csúszhat ki akkor se, ha egy liter síkosítóba mártja magát előtte.

2015. okt. 31. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha nem csúszik le az óvszer, még akkor is van esély a terhességre. Így meg pláne. Kicsit azért egyszerűbb egyszer elmenni az esemény utániért, mint abortuszra, vagy esetleg felnevelni úgy egy gyereket, hogy nem álltok rá készen.

Az ügyeleten is felírják egyébként, nyilván nem kell hétfőig várnod a 72 órásra...

Én azt ajánlom, hogy most rögtön öltözz fel, és menj az ügyeletre, mert minden órával csökken a gyógyszer hatékonysága.

És lehet el kéne gondolkodnotok egy kevésbé kockázatos védekezési módszeren is a jövőben.

2015. okt. 31. 13:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Gyógyszert sajnos nem szedhetek... :(
2015. okt. 31. 13:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Kizártnak tartom, hogy így terhesség legyen a vége. Én nem vennék be tablettát, de nyilván a te életed, te egészséged, neked kell döntened.
2015. okt. 31. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!